Простіше вакцинувати, аніж лікувати, – лікар про небезпечну інфекцію у Львові

tabletki.pp.ua_analz-na-koklyush-chim-nebezpechna-cya-hvoroba-yak-yiyi-lkuvati_854

Єдиним надійним засобом профілактики кашлюка, на яких уже захворіли двоє дітей у Львові, є вакцинація.

 

Про це у коментарі ІА Дивись.info розповіла Головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

Нагадаємо, що у Львові двоє немовлят віком 1,5 та 2 місяці опинились у реанімації через захворювання на кашлюк. Де немовля підхопило кашлюк, невідомо.

Наразі діти перебувають у відділенні реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні. Стан важкий, але вони дихають самостійно. Медики роблять усе можливе, аби полегшити їхній стан.

«Кашлюк проявляє себе, як звичайна гостра респіраторна інфекція: підвищується температура, з'являється кашель. Ознакою хвороби є передусім сильний кашель, який триває переважно вночі і може закінчитися блювотою, та навіть зупинкою дихання. Хвороба досить неприємна, тому набагато простіше вакцинувати, аніж лікувати», – розповіла Наталія Тімко.

Читайте також: Еколог назвав основну причину сказу на Львівщині

Також лікар наголошує, що від кашлюку варто вакцинуватися не лише дітям, а й дорослим. Дітей вакцинують безкоштовно, дорослих - за гроші.

Збудник кашлюка поширюється повітряно-крапельним шляхом, тому ймовірність зараження при контакті з хворим становить до 90%.

Коклюш - гостра антропонозна повітряно-крапельна бактерійна інфекційна хвороба, найбільш характерною ознакою якої є нападоподібний спазматичний кашель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: