На Львівщині відкриють меморіал «Незнаному воякови»

20562717_1814827351866369_5838358_n

У неділю, 3 вересня, на цвинтарі в селі Прибин Перемишлянського району Львівської області відбудеться урочисте освячення та відкриття військового меморіалу «Незнаному воякови».

Про це йдеться на сайті ГО «Українська Галицька Асамблея»

Ідея створення меморіалу та її втілення цілком належить учасникам ініціативи «Незнаному воякови», яка діє в межах ГО «Українська Галицька Асамблея». Їхніми зусиллями тут встановлено 11 кам’яних хрестів на місці, де поховані бійці Української Повстанської Армії, які загинули у другій половині 40-х років ХХ століття.

У програмі заходу - молебен та освячення меморіалу. Початок о 14.00.

«Ідея з’явилася від того, що подорожуючи галицькими містами і селами, я часто бачу на сільських цвинтарях недоглянуті цивільні і військові поховання. Мені не байдуже, що могили вояків УПА перебувають у жалюгідному стані. Якщо на початках незалежності люди ще дбали про хрести, проводили там різні заходи, то сьогодні це покоління вже відійшло. А ті, хто сьогодні живуть у селах, не мають часу, сил, а найгірше, що місцева влада не звертає уваги, що ці поховання такі закинуті ті зарослі кропивою. Ми хочемо привернути увагу громадськості до цієї проблеми. Військові поховання мають бути належно облаштовані і доглянуті.  Ми будемо продовжувати цю ініціативу. І якщо знайдуться небайдужі люди в інших громадах і селах, то ми охоче з ними зустрінемося і спробуємо разом організувати подібні проекти», - каже Тарас Чолій, співзасновник ініціативи «Незнаному воякови».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: