Відкрити школу і завод: Порошенко приїхав на Львівщину (оновлюється)

38341672bcfa7b3953554d5882ef5f4c_1504087283_extra_large_1504088103_613x408.47075743049_3_0 (1)
Фото: прес-служба ЛОДА

Сьогодні Президент України Петро Порошенко із робочим візитом приїхав на Львівщину.

Кореспонденти Дивись.info відправились на заходи, передбачені візитом президента, аби оперативно повідомляти деталі робочої поїздки Порошенка.

Як відомо, президентський літак приземлився в міжнародному аеропорті Львів ім. Данила Галицького близько 11 години. Після цього Порошенко разом із обласними очільниками поїхав до с. Наварія на відкриття місцевої гімназії.

Візит, втім, розпочався із курйоза, адже автобус, на якому журналістів мали доставити у с. Наварія, потрапив у ДТП... з авто голови обласної ради. Транспортний засіб заднім ходом зіткнувся зі службовим автомобілем KIA Optima голови Львівської облради Олександра Ганущина. В результаті ДТП легковик отримав незначні пошкодження, - передає ЗІК.

11.30: Порошенко приїхав на відкриття гімназії у Наварії. Він виступив на відкритті новозбудованої школи у селі Наварія Пустомитівського району, зауваживши, що на відкриття цієї школи мешканці очікували багато років.  «Перед початком навчального року щиро радий вітати жителів Львівщини із відкриттям Наварійської школи-гімназії. Чудові умови для навчання тут матимуть не лише діти з Наварії, а й сусідніх сіл. З відкриттям таких шкіл ми впевнено можемо сподіватись на підвищення якості сільської освіти», – йдеться на Facebook-сторінці Порошенка.

Донбас

На церемонії відкриття школи він також заявив, що під час перемовин у "нормандському форматі" погоджений черговий режим припинення вогню. «Завдяки переговорам у “нормандському форматі” ми домовилися про припинення вогню, яке називається back to school, і тепер ще 4 доби у нас немає бойових втрат», – цитує Порошенка кореспондент Дивись.info.

Фото: ІА Дивись.info

Пенсія

12.00: Під час виступу на відкритті школи Петро Порошенко зазначив, що одне з пріоритетних завдань влади на сьогодні —завершити пенсійну реформу. На його думку, це дозволить підвищити пенсії, - передає кореспондент Дивись.info. «Наше завдання за рахунок збільшення надходжень до пенсійного фонду підвищити пенсії. Ми чекаємо завершення пенсійної реформи щоб пенсіонери відчули зміни. Звідки гроші? Це децентралізації, боротьба з контрабандою, корупція тощо», –  зазначив Порошенко.

Нагадаємо, проект пенсійної реформи, схвалений Кабінетом міністрів України, передбачає підвищення мінімального страхового стажу для отримання пенсії з 15 років до 25 років в 2018 році. Починаючи з 1 січня 2019 року, людям, у яких страховий стаж становить 15 років, пенсія за віком призначатиметься в 65 років.

Інклюзивна освіта

«Вже наступного року ми виділимо 520 мільйонів на перекваліфікацію вчителів, які навчатимуть першокласників нової української школи», – наголосив Петро Порошенко. За його словами, освіта є одним з найважливіших завдань на сьогодні. Окрему увагу, на думку президента, слід приділити освіти на селі.

До того ж, Порошенко  додав, що інклюзивна освіта, яку введено в Україні, стала великим кроком вперед. Водночас, як писали журналісти ІА Дивись.info, далеко не всі школи навіть у Львові мають елементи доступності, аби забезпечити комфорт учням із особливими потребами. Йдеться про такі елементи як пандуси, спеціально обладнані вбиральні, ліфти тощо. Детальну карту щодо шкіл, обладнаних елементами доступності, читайте тут. 

Як ми повідомляли, згідно із планами міносвіти, до 2022 року учнів із спеціальних шкіл для дітей із затримкою психічного розвитку поступово переведуть до інклюзивних класів загальноосвітніх навчальних закладів. Вже з 1 вересня 2017 року буде припинено набір учнів до підготовчих та перших класів спеціальних шкіл (шкіл-інтернатів) та забезпечено умови для навчання цих дітей у спеціальних або інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів. Згідно з офіційними даними, які наводить Департамент освіти і науки Львівської облдержадміністрації, кількість закладів освіти, облаштованих елементами безбар’єрності на Львівщині за 5 років зросла з 4% до 29%. При цьому, 87% опорних шкіл освітніх округів Львівської області облаштовано елементами доступності.

Як ми повідомляли раніше, вчора у селі Сторона Дрогобицького району відкрили нову школу, будувати яку розпочали ще 13 років тому.

Броди

14.00: Порошенко приїхав на відкриття виробничого підрозділу концерну Nexans у м. Броди.

Децентралізація

Порошенко також надав свою оцінку децентралізаційним процесам. Про це він сьогодні заявив на відкриті школи у селі Наварія Львівської області, передає кореспондент ІА Дивись.info. Він зазначив, що вважає децентралізацію успішною,адже завдяки ній бюджети розвитку територіальних громад збільшилося у сім разів.

«Це і є децентралізація, це і є боротьба з корупцією, це детінізація, і все це в умовах війни!», – наголосив Порошенко. За словами президента, за три роки в Україні втілили 144 реформи. Він зазначив, що за цей час українці зробили більше, ніж за попередні 20 років.

Про газ

Після виступу Порошенко дав короткий брифінг для журналістів, - повідомляє кореспондент Дивись.info.

На думку президента, ситуація зі стрімким ростом цін на газ має дві площини – соціальну та геополітичну.

«Значна частина водіїв експлуатує автомобільний транспорт, який заправляється зрідженим газом і різке здорожчання цін не може бути прийнятним і не може залишатися без реакції влади, – заявив Порошенко. – Хочу наголосити, що ми провели необхідні консультації з урядом, я говорив із Прем’єр-міністром, ми маємо абсолютно чіткі і погоджені підходи. Позиція перша: антимонопольний комітет має вжити всіх заходів для того, аби не допустити монопольного становища і зростання ціни, мають бути перевірені всі постачальники газу і якщо будуть отримані факти про монопольно отримані високі прибутки, ті, хто це допустив, будуть оштрафовані, а ситуація буде повернена до норми».

Щодо геополітичної площини президент зазначив: «Ви знаєте, що в умовах гібридної війни, коли основним постачальником скрапленого газу була Російська федерація, були прийняті рішення щодо припинення або обмеження постачання. Так само, як це відбувалося з природнім газом, ми маємо навчитися жити в умовах гібридної війни, – зауважив Порошенко. – Також були дані відповідні доручення міністерствам, виробникам, ми маємо налагодити власне виробництво скрапленого газу і ті заблоковані обсяги з РФ мають бути компенсовані українським виробництвом. Ми чекаємо результатів протягом двох-трьох тижнів і уже у другій половині вересня поставлене завдання (впевнений, що воно має бути виконане), щодо зниження ціни на скраплений газ і притягнення до відповідальності тих, хто допустив порушення, якщо вони будуть встановлені».

 Про правосуддя

«У мене немає сумнівів, що розслідування будь-якого ДТП, в тому числі і цього резонансного злочину, має відбуватися абсолютно прозоро, незалежно від статусу тої людини, яка вчинила злочин. Вона має понести відповідальність, - сказав Петро Порошенко. - Зараз, наскільки мені відомо, справа витребувана до Києва. Я думаю, що це додасть об’єктивності цим процесам, мене про це інформував міністр внутрішніх справ. Я не маю жодного сумніву щодо об’єктивності розслідування».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: