Львівські школи запрошують долучитися до програми розвитку «Школа 3.0»

school-stock
Фото ілюстратвине. Джерело: Твоє Місто

У Львові восени стартує програма розвитку шкіл «Школа 3.0.» від Центру інноваційної освіти «Про.Світ».

Про те, як долучитися до програми, які критерії відбору і що, зрештою, отримають школи від участі, дізнався кореспондент Дивись.info.

У вересні стартує набір шкіл на програму розвитку «Школа 3.0.» — проект, покликаний змінити те, як відбувається взаємодія в українських загальноосвітніх навчальних закладах між учнями, батьками, вчителями, урядовими та неурядовими організаціями, бізнесом тощо. Цього разу планують відібрати 4 львівські школи.

Перший етап відбору — зустріч з теперішніми школами-учасницями. Реєстрація на неї триватиме до 5 вересня.

«Зустрічі у школах-учасницях відбудуться 5-6 вересня. Це потрібно для того, щоби ті школи, які мають намір взяти участь, зрозуміли, чи потрібно їм це справді, чи вони готові витрачати багато зусиль, часу», — пояснює Лілія Боровець, співзасновниця Центру інноваційної освіти «Про.світ».

Бажаючі ж взяти участь у проекті зможуть зареєструватися до 20-22 вересня. Результати відбору будуть на початку жовтня. Перші зустрічі нових шкіл-учасниць відбудуться вже 5-6 жовтня.

Читайте також: Нова українська школа: утопічні мрії, катастрофа чи реальний шанс змінити країну (опитування)

«Нам важливо, щоби це були муніципальні школи. Найважливіший критерій — бажання людей змінюватися і те, чи вони робили щось для цього: чи ця школа показувала ініціативність, чи приймала участь у проектах, чи були активними вчителі тощо. Ми це все будемо враховувати при відборі», — зазначила Лілія Боровець.

Робота на проекті полягає у тому, що з кожної школи формується команда: директор школи і, в залежності від кількості педагогів, від 8 до 15 вчителів. Під час програми вони зустрічатимуть з менторами, визначатимуть пріоритетні напрямки розвитку освітнього закладу, вигадуватимуть проекти, які втілюватимуть у майбутньому тощо.

«Цього разу ми посилюємо роботу менторів зі школами. Це важливо, коли збираються школи разом, експерти, але дуже важлива робота у самій школі. Все, що відбувається у ній, є набагато важливішим, ніж те, що відбувається на зустрічах», — підкреслила Лілія Боровець.

Зареєструватися на зустріч із школами-учасницями можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: