Сьогодні Порошенко підписав закон про охорону українських пралісів

maxresdefault

31 серпня Президент України підписав законопроект № 4480 щодо збереження пралісів. Це дуже важливий Закон, який допоможе зберегти стародавні українські ліси, де ще не відчутно впливу людини.

Експерти WWF в Україні вже кілька років ведуть роботу з ідентифікації старовікових лісів та пралісів Карпат, яка відбувається згідно розробленої WWF методики інвентаризації пралісів та старовікових лісів. Разом з іншими організаціями на початок 2017 року ідентифіковано більше 85 тис. га старовікових лісів включно з 54 тис. га пралісів.

«Близько 30 тис. га пралісів перебувають у межах природо-заповідних територій та охороняються законом. Частина з них належить до об’єкту всесвітньої спадщини UNESCO «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини». Інші ділянки розташовані у межах лісових господарств й до прийняття Закону №4480 не мали охоронного статусу, тож з підписанням Закону маємо реальний шанс порятунку цих фантастичних куточків природи.

Закон потребуватиме подальшого дуже виваженого врегулювання багатьох аспектів, особливо що стосується природних лісів, і розробки відповідних підзаконних актів», - наголошує менеджер лісових проектів WWF в Україні Роман Волосянчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: