Ще одна правозахисна організація розкритикувала Україну за висилку російської журналістки

Снимок-экрана-2017-08-30-в-16.35.44_0

Правозахисники з міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch звинуватили Україну в порушенні зобов'язань.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch розкритикувала Україну за висилку іноземних журналістів. Про це йдеться в повідомленні правозахисників.

Зокрема, зазначається, що за останній місяць Служба безпеки України вислала з країни трьох російських і двох іспанських журналістів. «Практика України за обвинуваченням журналістів в антиукраїнській позиції, видворення або заборони в'їзду є серйозним порушенням її міжнародних зобов'язань у галузі прав людини. Заборона для журналістів є недалекоглядною і жалюгідною та порушує обіцянки України щодо демократичних реформ і верховенства права», - заявила дослідниця Human Rights Watch з українських питань Таня Купер. У той же час в HRW додали, що значна частина ЗМІ Росії стала рупором Кремля, використовуючи засоби пропаганди, зокрема дезінформацію.

«В України є законні підстави побоюватися заангажованих чи неправдивих повідомлень у ЗМІ, зокрема через російську пропаганду, але обмеження роботи журналістів - це не відповідь», - додала Купер.

Нагадаєм, цього тижня  СБУ видворила з України журналістку російського "Першого каналу" Курбатову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: