Від пружинки до спіннера: як змінювалися захоплення школярів

colors-1681565_1280

Лідером з відволікання уваги традиційно залишається смартфон, але й спіннери пішли недалеко.

Лідером з відволікання уваги традиційно залишається смартфон, але й спіннери пішли недалеко

Захоплення дітей новомодними речами змінювалися доволі часто. Сайт «Сегодня» вирішив згадати, що це було в останні роки.

Наприкінці 90-х школи всього пострадянського простору заповнили райдужні пружинки «Слінки» родом із США. З ними влаштовували справжні змагання, відправляли скакати по сходах і намагалися встановлювати рекорди.

Фото: ИА 1 Line

Після гучної пружинки, десь на початку нульових, школярі почали приходити на уроки з кепсами і вкладишами з жувальних гумок. Головною метою було зібрати найбільшу колекцію. На вкладиші навіть грали: двоє людей клали їх на плоску поверхню і били рукою, у кого переверталося, той перемагав і забирав виграш.

Фото: GBX.ru

А ось кубики Рубіка і геометричні змійки — це речі поза часом. Вони ніколи не втрачали свою популярність серед школярів. Зібрати кубик було не так-то просто не тільки для дітей, а й для дорослих, тому головоломка завжди знаходила свою аудиторію серед любителів поворушити мізками.

Фото: allWomens

Після цього почалася електронна ера і в моду увійшли тамагочі. Різної форми і кольору, з різноманітними звірами — вони завоювали серця школярів всерйоз і надовго. Щоб тамагочі ненароком не помер, доводилося вставати навіть ночами: годувати тварину і гратися з нею. Школярі не соромлячись дбали про своїх електронних вихованців і під час уроків, тому що звірята затримки не терпіли і потребували постійної турботи і догляду.

Фото: YouTube

Цілком логічно, що трохи пізніше увагу учнів почали відволікати телефони. В середині нульових вони ще були предметів розкоші. Трохи пізніше телефони перестали викликати подив і увійшли в ужиток. Разом з ними з'явилися і гри, котрі еволюціонували у міру технічного прогресу. Якщо колись чорно-біла змійка на екрані мобільного викликала непідробне захоплення, то зараз діти перейшли на ігри яскравіші. Бумом минулого року став додаток Pokemon Go. Завдяки цій грі з додатковою реальністю доводилося ходити не один кілометр, щоб знайти рідкісних покемонів для своєї колекції. Зараз гра ще користується популярністю, а діти продовжують шукати покемонів у стінах шкіл, магазинів або просто на вулиці.

Фото: OtakuKart

Після всього цього світ прийшов до спіннерів. Винайдені ще в кінці 90-х вони набрали популярність тільки в 2017 р. Українські діти активно грають зі спіннерами і зараз, а самі іграшки на ринку користуються величезним попитом.

У спіннерів відразу з'явилися як численна армія шанувальників, так і ті, хто їх жорстко критикував і називав небезпечними. У деяких школах Великобританії та США їх навіть заборонили, а вчителі не раз говорили про те, що вони розсіюють увагу, хоча, згідно з дослідженнями, спіннери повинні допомагати сконцентруватися дітям, які страждають синдромом дефіциту уваги. Вчителі стали одними з головних супротивників спІннерів. Вони скаржилися на те, що школярі настільки захоплені новою іграшкою і різними трюками, що абсолютно не вникають у навчальний процес.

Фото: Дзеркало Коломиї

Незважаючи на те що, що згідно із законодавством, віднімати особисті речі в іншої людини не можна, іноді вчителі все таки забирають у школярів іграшки, якщо на уроках діти відволікаються на це віяння моди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: