Садовий: в кінці року ми повинні почати роботи і за 2 роки збудувати сміттєпереробний завод

IMG_0746

Цього року місто планує розпочати перший етап робіт з будівництва заводу з глибинної переробки відходів.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий, передає ІА Дивись.info.

«Ми підписали угоду з ЄБРР, місто має має 10-11 мільйонів євро — це є грнат, кошти яких не треба повертати і ще орієнтовно 25 мільйонів євро — кошти на період для будівництва самого заводу. Є визначена ділянка де буде побудований завод. На сьогоднішній день інститут завершує роботи над проектом і ми очікуємо на листопад місяць цей проект. Плануємо цього року розпочати перші роботи. Амбіція – збудувати перший в Україні завод з глибинної переробки відходів, а також рекультивація полігону. Ми зараз повністю переосмислюємо все, що було зроблено за минулі десятиліття, бо таких масштабних проектів ніхто в Україні не робив.

Що означає оголошення на сайті банку – що всі, хто мають бажання долучатись до наступних тендерних процедур, вже можуть зголошуватись, вивчати ситуацію. Це все публічно, усі ці процедури будуть за європейським законодавством. Чим важлива співпраця з банком, що тут нема українського законодавства, корупція мінімізована. Коли ми працюємо з європейськими коштами, то тендер відбувається за законодавством Європейського Союзу і контроль також  роблять компанії, які працюють за засадами Європейського Союзу. Це важливо, я щасливий, що ми маємо таку співпрацю.

Завод з механіко-біологічної переробки сміття планують збудувати на території ТЕЦ-2, розташованій на північно-східній околиці Львова

Наразі банк йде дуже швидкими темпами. Відсоток буде дуже мінімальний для Львова, враховуючи нашу добру співпрацю. Думаю, вкінці року ми повинні почати роботи і за 2 роки збудувати завод – це така наступна етапність», - розповів Андрій Садовий.

Додамо, що Європейський банк розвитку і реконструкції повідомив про початок відбору компаній, що візьмуть участь у втіленні першого етапу проекту «Тверді відходи Львова» вартістю 35 мільйонів євро.

В оголошенні, опублікованому на офіційному сайті ЄБРР, зазначено, що проект передбачатиме початок рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і будівництво заводу з механіко-біологічної переробки сміття.

Як відомо, наприкінці липня Львівська міськрада підписала з ЄБРР угоду на 30 мільйонів євро, з яких грантових 10 мільйонів євро були для рекультивації, а 20 мільйонів євро– кредит під мінімальні відсотки для побудови заводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: