За кордоном заарештували півтонни золота, вкраденого Януковичем та його поплічниками

zoloto-noyabr

У Європі заарештували велику партію золота, яке було викрадення оточенням екс-президента Віктора Януковича, повідомив в інтерв'ю виданню Insider заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

У Європі заарештували велику партію золота, яке було викрадення оточенням екс-президента Віктора Януковича, повідомив в інтерв'ю виданню Insider заступник генерального прокурора України Євген Єнін, пише Дзеркало тижня.

«Буквально кілька тижнів тому, в рамках співпраці з однією з європейських країн, нами отримано інформацію про арешт великої партії золота, йдеться про понад півтони», - зазначив Єнін.

За словами заступника генпрокурора, загальна сума збитку, заподіяна режимом Януковича, становить близько 40 мільярдів доларів.

«Півтора мільярда - заарештовані в Україні, вже повернуті в державну скарбницю», - зазначив він.

Єнін також розповів про те, що в даний час в різних країнах, переважно європейських, арештована сума в еквіваленті близько 200 мільйонів доларів.

«Тим не менш рано говорити про те, що нами втрачено всі можливості для знаходження інших активів, вкрадених режимом Януковича», - підкреслив заступник генерального прокурора.

Нагадаємо, 28 квітня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про те, що перерахунок конфіскованих 1,5 мільярда доларів з рахунків оточення екс-президента Віктора Януковича на рахунок Державного казначейства завершено.

Раніше суд останньої інстанції дозволив конфіскацію арештованих 1,5 мільярда доларів, які належали Януковичу і його оточенню.

Також рішення Краматорського суду про конфіскацію грошей Януковича дає Україні підстави звернутися до Латвії з приводу повернення 50 мільйонів євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: