Хомутиннік на час розслідування ГПУ склав повноваження керівника депутатської групи

79_in

Голова депутатської групи «Партія «Відродження» Віталій Хомутиннік склав повноваження керівника групи на перiод розслідування Генеральної прокуратури України (ГПУ) та перевірки Державної фіскальної служби (ДФС) його декларацій з 1998 по 2016 рік.

Голова депутатської групи «Партія «Відродження» Віталій Хомутиннік склав повноваження керівника групи на перiод  розслідування Генеральної прокуратури України (ГПУ) та перевірки Державної фіскальної служби (ДФС) його декларацій з 1998 по 2016 рік.

Про це повідомили у прес-службі партії.

Як пояснив політик, таке його рішення пов’язане із бажанням уникнути політичного тиску на депутатську групу.

Новим керівником групи обрано народного депутата, голову партії «Відродження» Віктора Бондаря, заступником керівника групи – народного депутата Артема Ільюка.

Нагадаємо, 17 серпня ГПУ розслідує можливе ухилення від сплати податків головою депутатської групи «Відродження» у Верховній Раді Віталієм Хомутинніком.

Згідно з матеріалами клопотання, Хомутиннік задекларував у 2015 році 32,7 млн ​​гривень, 570 тис. доларів і 850 тис. євро готівки.

Крім того, депутат задекларував 88 об'єктів цінного рухомого майна.

Суд задовольнив клопотання прокурора і призначив позапланову документальну перевірку депутата з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1998 по 2016 рік.

Сам Хомутиннік запевняє, що не ухилявся від сплати податків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: