Путін вважає себе Володимиром Великим, – Кондоліза Райс

24150346

Президент РФ Володимир Путін вважає, що об'єднує росіян своєю «величчю», сказала колишній держсекретар США Кондоліза Райс в ході презентації своєї книги «Демократія» під час Національного книжкового фестивалю в Вашингтоні.

Президент РФ Володимир Путін вважає, що об'єднує росіян своєю «величчю», сказала колишній держсекретар США Кондоліза Райс в ході презентації своєї книги «Демократія» під час Національного книжкового фестивалю в Вашингтоні, пише Цензор.НЕТ.

«Коли Володимир Путін став президентом, влада виявилася в руках людини з авторитарними інстинктами. Провал Росії – це історія значущості інститутів. Демократія не може залежати від однієї людини. Вона повинна базуватися на інститутах. На одній з зустрічі Путін сказав мені: «Конді, ви знаєте нас. Росія була великою тільки тоді, коли нею правили великі особистості, такі як Петро І та Олександр ІІ. Знаю, ви хотіли б назвати мене Володимиром Великим, але ви держсекретар і не можете сказати таке, це звучало б дико». Але саме так він думає. Він вважає, що він об'єднує росіян цією величчю», – зазначила вона.

Райс заявила, що «саме подібні інстинкти дозволили йому зруйнувати всі інституційні зв'язки, включаючи незалежні суди, свободу слова і громадянське суспільство».

Путін був обраний на пост президента РФ в 2000 році. Після двох термінів, в 2008 році, він перейшов на посаду глави уряду РФ, а президентом став Дмитро Медведєв. У 2012 році Путін знову був обраний президентом.

Наступні вибори президента Росії пройдуть в березні 2018 року. Сам Путін поки не заявляв про своє рішення балотуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: