Чиновницю Пенсійного фонду оштрафували на 1700 гривень через авто вартістю півмільйона

prosrochenyj-pasport

Прокуратурою Львівської області доведено вину начальника одного із відділів управління Пенсійного фонду у Львівській області у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

«Зазначимо, що вказана особа, у вересні 2016 року придбала автомобіль «Opel Astra», вартістю понад 500 тисяч гривень та не повідомила про такі суттєві зміни у майновому стані суб’єкта декларування, на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Таким чином жінка вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст.172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю).

За наслідками судового розгляду Галицьким районним судом міста Львова до правопорушниці застосовано стягнення у вигляді штрафу», – йдеться у повідомленні.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень є постанова від 29 серпня, в якій зазначено, що начальник відділу методології та роз’яснювальної роботи Головного управління ПФУ у Львівській області не повідомила про суттєві зміни у своєму майновому статусі після придбання 29 вересня минулого року автомобіля «Опель Астра» вартістю 511 тисяч гривень.

Згідно із законом, чиновниця мала повідомити НАЗК про покупку авто вартістю понад півмільйона до 1 жовтня 2016 року, однак вона цього не зробила.

Відтак суд визнав чиновницю винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700,00 грн, а також 320 грн судового збору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: