Суд узаконив ЖК «Хмельницький парк»

a10596562501b8fb083323efa8646fab

Львівський апеляційний господарський суд скасував ухвалу господарського суду від 7 червня 2017 року про звільнення «МС Імперіал» земельної ділянки і знесення ЖК «Хмельницький парк». Тепер забудовник має передати ЛМР квартири площею майже 2800 м кв.

Відповідна постанова від 17 серпня опублікована у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Під час судового рішення було встановлено, що господарський суд Львівської області відмовив у затвердженні мирової угоди від 26 травня 2017 року між Львівською міською радою та ТОВ «МС Імперіал».

«Вказана ухвала суду першої інстанції мотивована тим, що мирова угода, яка укладена між сторонами, суперечить закону, а її затвердження не призведе до належного врегулювання спору, який виник між сторонами та захисту прав територіальної громади  м. Львова, оскільки містить ряд положень, що не стосуються предмету спору, а також містить пункти, що стосуються  прав і обов’язків сторін, які можуть виникнути у майбутньому, а деякі умови угоди в подальшому можуть стосуватися прав і обов’язків інших осіб», – йдеться в матеріалах справи.

Відтак ТОВ «МС Імперіал» звернувся до господарського суду прийняти нову мирову угоду між забудовником і міськрадою.

У поданому проекті мирової угоди передбачено такі основні положення:

1.Сторони підтверджують факт усунення Боржником порушень законодавства щодо користування земельною ділянкою без належно оформлених документів, а саме: забезпечено розроблення та подано на затвердження технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на вул. Б.Хмельницького, 230 а, яку у встановленому законом порядку затверджено ухвалою Стягувача від 27.04.2017 №1961; вжито всі необхідні заходи щодо належного оформлення права користування земельною ділянкою площею 1,885 га по вул. Б.Хмельницького, 230-а, кадастровий №4610137200:08:007:0068 шляхом укладення договору оренди землі від 22 травня 2017 року, зареєстрованого у Львівській міській раді за №Л-2506, про що у книзі записів реєстрації Договорів оренди землі Л-2 вчинено запис.

2.Сторони не заперечують, що обставини, які були підставою для звернення Стягувача із позовом до Господарського суду Львівської області, а згодом до виконавчої служби на підставі наказів виданих 20 квітня 2017 р.  Господарським судом Львівської області по справі №914/2746/16 Боржником усунуті на стадії виконання виконавчого провадження.

  1. Окрім зазначеного, Боржник як землекористувач зобов’язується вчинити дії, а саме: до введення в експлуатацію багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Б.Хмельницького 230-а передати квартири загальною площею 2793,8 м. кв. в комунальну власність.

«Отже, з матеріалів справи вбачається, що мирова угода містить відомості щодо умов, розміру і строків виконання зобов'язань, а також відомості щодо стягувача», – йдеться у постанові.

Щодо спірної земельної ділянки, то 22 травня між ЛМР та ТОВ «МС Імперіал» був укладений договір оренди землі.

Відтак Апеляційний господарський суд Львівської області постановив апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю МС Імперіал б/н від 25.07.2017 задовольнити, а  ухвалу господарського суду Львівської області від 05.07.2017 в справі  №914/2746/16 скасувати.

Додамо, що мирова угода для «МС Імперіал» обійдеться щонайменше у 32 квартири за умови, що найбільша квартира має площу 87 кв м.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: