Це були функціональні обов’язки, – Лавринович про конституційний переворот

175226

Зміни до Конституції були порушенням, а виконанням функціональних обов'язків.

Про це сказав екс-міністр юстиції Олександр Лавринович, передає 112 Україна.

«Які можуть бути питання про порушення, якщо це було чисто виконанням функціональних обов'язків, які жодним чином не причетні до суті питання? Зміни до Конституції приймаються і приймаються в ВР, процедура їх ухвалення описана. Міністерство юстиції публікує всі рішення Конституційного суду - це обов'язок» , – сказав він.

Лавринович також прокоментував зміни до Конституції в 2010 році.

«Конституційний суд нічого не повертав, він визнав неконституційним закон, яким вносились зміни до Конституції в грудні 2004 році. Практично всі політсили, які в той час були, ініціювали скасування того закону, оскільки була порушена процедура внесення змін до Конституції... Їм зараз дуже потрібен якийсь кримінал Януковича, щоб це було якось виправдане», – говорить Лавринович.

Нагадаємо, в 2004 році Верховна Рада прийняла зміни до Конституції, в результаті яких Україна з президентсько-парламентської стала парламентсько-президентською республікою. Рішення суду, по суті, ввело в дію Конституцію 1996 року. Зміни до Конституції вступили в силу в 2006 році.

У 2010 році Конституційний суд України повернув країну до президентсько-парламентської форми правління, повернувши президенту частину втрачених після конституційної реформи 2004 року повноваження.

Сьогодні Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому президенту Віктору Януковичу і колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу в захопленні влади за допомогою незаконного повернення Конституції 1996 року в 2010 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: