У Львові не дали провести сумнівну акцію «за мир» (фото)

DSC05904

Сьогодні у Львові, в готелі «Жорж» мала відбутися презентація книжок «Волинський пантеон:Схід-2015» та «Волинський пантеон:Схід-2016».

Сама акція ніде анонсована не була, а прибула на неї з Волинської області організована група жінок, переважно старшого віку. Про акцію дізналися представники ветеранських організацій та активісти, які разом з поліцією прийшли на місце події, щоб отримати більше інформації про таємничу акцію.

Організаторка, що представилася Ольгою Саган, пояснила, що у книжках зібрана інформація про волинян, що загинули в АТО, а учасники акції, за її словами є жінки – родичі загиблих.

Втім, вступна промова про те, що на війні гинуть хлопці із сіл Західної України, і натяків, що війну треба негайно зупинити, насторожила активістів. А після фраз на кшталт «За що наші хлопці гинуть на фронті?», «Заради чого хлопців зараз скликають на збори?», львівські АТОвці не витримали і обуреними вигуками зупинили промову.

Дуже швидко виявилося, що жодного мешканця області на захід не кликали, а серед присутніх гостей з Волині, лише кілька заявили, що є  родичами бійців АТО. Більшість жіночок не могла пояснити хто, для чого, і чиїм коштом приїхали до Львова, лише твердили завчені фрази, що вони проти війни і її треба зупинити.

Сама ж організаторка заходу не змогла назвати жодного прізвища загиблого атовця, портрети яких були розвішані у залі. Натомість вона спромоглася заявити, що «львів’яни не люблять волинян».

Вона також заявила, що не є представником ГО, а виступає, як приватні особа, що оплатила зал у готелі за свої кошти. Суми витраченої на дорогу кількох десятків запрошених, зал, каву та тістечка вона не назвала.

При цьому Ольга Саган сказала, що така ж акція на завтра запланована у Луцьку. Для чого  було сьогодні везти мешканців Волинської області аж до Львова, і витрачати на це немалі кошти  - організаторка відповіді дати не змогла. Пізніше, з’ясувалося, що Ольга Саган очолювала на Волині російський культурний центр. Атовці, які прийшли на акцію називають її провокацією. «Це провокація, щоб розхитати ситуацію в Західній Україні, показати картинку, що Львів проти війни, давайте забирати війська, і зустрічати сепаратистів хлібом-сіллю» - заявив один з атовців.

В ситуацію втрутилася поліція. Поліцейські заявили, що учасники акції покинуть зал лише після того як дадуть пояснення. Сама ж Ольга Саган покинула зал у сльозах та в супроводі поліцейських. Самі поліцейські своїх дій не коментували.

«Після того, як запитали чи є родичі учасників АТО і лише кілька людей підняли руки, для мене все стало зрозуміло. Це проплачена кимось акція під гаслом «війна не потрібна». Поліцейські не почули відповіді ні від учасників ні від організаторів, хто це все оплатив і поліція вирішила, враховуючи що приїхали невідомі люди, невідомо під чиїм керівництвом, взяти пояснення, щоб хоч мати уявлення хто це все організував і за це заплатив», - прокоментував ситуацію для Дивись.info депутат ЛМР Ігор Зінкевич.

P.S. Ольга Саган фігурує у публікаціях ЗМІ, як голова «Російського культурного центру ім. Черномирдіна», її прізвище згадується поряд з такими особами як керівник ініціативної групи Віктора Медведчука Інною Іваночко та нардепом від Опозиційного блоку Вадимом Новинським.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: