Януковичу і Лавриновичу повідомили про підозру у конституційному перевороті

http://photo.unian.net
Фото: УНІАН

Колишньому президенту України Віктору Януковичу, а також екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу оголосили про підозру у справі конституційного перевороту 2010 року.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ розслідується справа Конституційного перевороту 2010 року, який привів до захоплення державної влади шляхом розширення у неконституційний спосіб повноважень Президента України за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту і уряду.

На підставі зібраних доказів повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 КК України екс-президенту В.Януковичу та екс-міністру юстиції О.Лавриновичу у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні – Верховної Ради України, зміни чинної Конституції України через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації», – написав Луценко.

Нагадаємо, ГПУ 13 липня 2015 року повідомила про підозру Олександру Лавриновичу в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а саме — за підозрою у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів у сумі понад 8,5 млн гривень, а саме, перераховано 95 тис. грн., а 2013 р. ще 8,6 млн грн. на послуги іноземних юристів, юридичної компанії зі США «Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom» для захисту держави Україна у кримінальній справі «Тимошенко проти України», яка була на розгляді в Європейському суді з прав людини. 30 липня 2015 року Печерський районний суд Києва призначив заставу в розмірі 1,2 млн гривень, яка була внесена 7 серпня. 18 серпня 2016 року Генеральна прокуратура України повторно вручила Олександру Лавриновичу підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (у документі новий текст та виправлені помилки).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: