Жадан, Козловський, Якимчук: оприлюднено нові уривки з Антології письменників Донбасу (тексти)

1311769591_1277707138_knigi-800x400

Продовжуємо публікувати уривки із майбутньої антології письменників Донбасу «Порода».

Продовжуємо публікувати уривки із майбутньої антології письменників Донбасу «Порода».

Незабаром книга буде презентована у Львові на Форумі видавців, але редакція Дивись.info на правах медіапартнера має змогу поділитися із читачами уривками із нової книги.

Тут зібрані поетичні твори Сергія Жадана, Любові Якимчук, а також науковця Ігоря Козловського, який зараз перебуває у полоні бойовиків у Донецьку.

Уже менше ніж за місяць, на 24 Форумі видавців у Львові презентують Антологію письменників Донбасу «Порода». Організатори видання антології зазначають, що з точки зору вугільної промисловості порода – це дещо непотрібне, але в іншому контексті порода – це найкращі, взірцеві люди.
«Всі ми дуже розраховуємо на те, що коли закінчиться українсько-російська війна, і Україна поверне собі контроль над окупованими територіями, ми зробимо презентації у Донецьку і Луганську із новим виданням антології, куди увійдуть поети, які сьогодні живуть на окупованих територіях, які знаходяться на проукраїнських позиціях, але яких ми не включили до видання суто з питань безпеки, – розповів в інтерв’ю Дивись.info Сергій Жадан, один із членів редколегії антології. – Бо є люди, про яких ми думали і пам’ятали, але вирішили не ризикувати, тому що це питання безпеки».
Інші уривки із антології (поезію) читайте тут. Уривки з прози Андієвської, Роздобудько та Рафеєнка читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: