Зображень Львова на польських паспортах не буде, — Парубій

234602

Польща відмовиться від зображень Меморіалу орлят у Львові на сторінках паспортів.

Про це сказав спікер Верховної Ради Андрій Парубій, коментуючи результати зустрічі з маршалком Сенату Польщі Станіславом Карчевським, повідомляє Громадське.

«Я висловив свої застереження з приводу зображень на паспортах. Хочу тільки сказати, що ці зображення не з’являться, їх не буде в паспортах», — сказав він.

Спікер Ради висловив переконання, що погіршення відносини між країнами через спробу зобразити Львів на сторінках польських паспортів не буде.

«Кризи, як виникають інколи між нашими країнами, нам вдається залагоджувати. Думаю і цього разу ми не допустимо, що будь-які кризові ситуації могли б погіршити відносини між нашими державами і нашими двома народами», — додав Парубій.

Раніше повідомлялося, що Польща хоче надрукувати паспорти із зображенням Меморіалу орлят у Львові. Через це Україна вручила ноту послу Польщі.

Згодом у Польщі повідомили, що ще не мають остаточного рішення щодо випуску паспортів із львівським меморіалом.

Меморіал орлят у Львові — польське військове кладовище, частина Личаківського кладовища, на якому поховані учасники боїв проти Західноукраїнської народної республіки в 1918-20 роках та проти більшовиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: