Руйнівний ураган «Ірма» наблизився до Пуерто-Рико

_97697490_gettyimages-843467870

Ураган «Ірма», який раніше спричинив серйозні руйнування на островах в Карибському морі, наближається до американської території Пуерто-Рико.

Ураган «Ірма», який раніше спричинив серйозні руйнування на островах в Карибському морі, наближається до американської території Пуерто-Рико.

З наближенням урагану в Пуерто-Рико посилилися вітер і злива.

У середу щонайменше семеро людей загинули на заморських територіях Франції, ще одна людина загинула в результаті удару стихії на острові Барбуда.

Прем'єр-міністр Антигуа і Барбуда Гастон Браун повідомив, що в результаті урагану острів, на якому проживають 1700 людей, був повністю зруйнований.

За попередніми оцінками, на відновлення інфраструктури, зруйнована приблизно на 95%, буде потрібно близько 150 мільйонів доларів.

Схожа ситуація склалася на французькій території Сен-Бартелемі і розділеному між Францією і Нідерландами острові Сен-Мартен.

Повідомляють, що багато територій залишилися без електрики, в деяких місцях зафіксовані повені, в будинках місцевих жителів вітром знесло дахи.

Як зазначали раніше метеорологи, ураган такої сили легко може зривати дахи і розбивати вікна, а також висмикувати пальми і перетворювати їх на снаряди, які можуть вбивати людей. Фахівці застерігають, що по мірі просування ураган буде тільки посилюватися.

Президент США Дональд Трамп оголосив режим надзвичайного стану в штаті Флорида і на заморських американських територіях в Пуерто-Рико і на Віргінських островах. На острові Кі-Вест (штат Флорида) влада США оголосила обов'язкову евакуацію.

Поки що незрозуміло, який вплив матиме ураган на материкову частину США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: