У Рівненській області отруїлися 16 школярів

221-640x480

У Рівненській області отруїлися 16 школярів, 14 з них були госпіталізовані.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

 «Через спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію постраждало 16 учнів перших класів навчально-виховного комплексу «Загально освітня школа І ст. - гімназія» смт. Зарічне, що на Рівненщині», - йдеться в повідомленні.

До лікарні з діагнозом «Харчове отруєння» було госпіталізовано 14 учнів, двоє дітей від госпіталізації відмовилися і лікуються амбулаторно.

Спеціалісти Держпродспоживслужби обстежили харчоблок закладу та встановили ряд порушень санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, що ймовірно зумовили виникнення спалаху», - наголошується в повідомленні.

Зокрема, в харчоблоці не було достатньої кількості холодильного і морозильного обладнання, відсутні термометри для контролю температури, не дотримується «товарне сусідство» при зберіганні харчових продуктів, які швидко псуються, порушуються вимоги обробки яєць.

Крім того, мийні ванни в м'ясному цеху не підключені до каналізаційної мережі, а частина інвентарю вимагає заміни та оновлення маркування, в закладі недостатньо стелажів для зберігання посуду і відсутні контейнери для зберігання овочів, з порушенням ведеться журнал бракеражу готової продукції, недостатня кількість інвентарю для прибирання .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: