В Україні скоротили норми споживання газу для отримувачів субсидій

gaz2014

З 1 жовтня 2017 року в Україні діятимуть нові соціальні нормативи на газ.

Про це під час брифінгу, 7 вересня, повідомив заступник начальника управління соціального захисту Львівської міськради Ігор Кобрин, інформує Дивись.info.

Кабінет міністрів вніс чергові зміни до постанови про отримання субсидій. Відтак, з 1 жовтня 2017 року в Україні діятимуть нові соціальні нормативи на газ.

  • за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання — 3,4 куб.метра на одну особу на місяць (було 4,4 кб.метрів);
  • за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача — 5,4 куб. метра на одну особу на місяць (було 7,1 куб.метрів);
  • за наявності газової плити та газового водонагрівача — 10,5 куб.метрів на одну особу на місяць (було 14 куб.метрів).

«Я не можу точно коментувати рішення Кабміну, але, на мою думку, однією з причин скорочення нормативів були зекономлені мешканцями кошти на субсидіях. На рахунках організацій лишалися великі суми невикористаних субсидій, — каже Ігор Кобрин. — Я вважаю, що більшість мешканців просто економили, тому залишилися такі суми, але наразі ці зміни будуть суттєві, бо зменшилися ці соціальні норми не на маленьку кількість, а з 14 до 10 кубів, наприклад. Люди тепер будуть більше доплачувати те, що іде понад нормою».

Нагадаємо, у Львові субсидії отримують понад 40% сімей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: