Ветеранським організаціям затвердили фінансування

51737

Всеукраїнські громадські організації зі скандалом затвердили фінансування на друге півріччя цього року.

Про це повідомляє «5 канал».

Як зазначається, від початку 2017 року у фінансуванні ветеранських громадських організацій відбулися значні зміни. Кошти на роботу почали виділяти незалежно від кількості членів об'єднання, а предметно - на проекти, які можуть реалізувати.

Важлива умова фінансування – проекти повинні відповідати цілям організації та бути корисними для її учасників. Оцінювала їх експерта комісія, до якої вперше ввійшли представники громадськості.

Всього на фінансування роботи ветеранських організацій виділили більше 9 мільйонів гривень. Щоправда, багатьом об'єднанням фінансування значно зменшили, що і спровокувало конфлікт.

«На експертній групі, ми організаціям, які проводили круглі столи внутрішні, конференції, якісь міжсобойчики. Реально ці кошти списувалися, ми їх урізали. В середньому таким організаціям, які брали державні кошти та не проводили заходи для ветеранів, ми фінансування урізали. Тут вони і бунтували», - пояснює член експертної комісії з розподілу коштів від громадськості Олександр Войтко.

«Наші громадські об'єднання ветеранів, особливо, скажемо так старої хвилі, вони звикли, що те, що вони просять, те їм дають. Ще вони звикли, що держава підтримує залежно від кількості членів організації. Я не буду рахувати,  кого скільки є дійсних членів. Але ми не даємо якісь копійки, які вони розкладають собі по кишенях, як багато хто вважає», - запевнив заступник голови Державної служби України в справах ветеранів війни та учасників АТО В'ячеслав Марченко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: