МЗС засудило утримання 19-річного українця Павла Гриба в російському СІЗО

20170828123036-658863c0f6b5645f23c8f1bba0589a42-880x440

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест російській стороні у зв'язку з безпідставним затриманням 25 серпня 2017 року 19-річного громадянина України Павла Гриба.

Про це повідомляє прес-служба МЗС у Facebook.

Міністерство закордонних справ засуджує утримання Гриба в СІЗО міста Краснодар Російської Федерації. Міністерство категорично засуджує переслідування російською владою громадян України в Росії та за її межами, безпідставне затримання українців, порушення їх права на справедливий суд і засудження за сфабрикованими політично вмотивованими справами.

«Вкрай недопустимою є системна практика порушення російською стороною положень консульської Конвенції між Україною та Російською Федерацією щодо вчасного інформування про затримання громадян України (протягом 3 днів з моменту арешту) та потурання правом консула України на відвідання затриманого чи засудженого співвітчизника», - йдеться у повідомленні.

МЗС вказує, що ФСБ повідомило Генконсульство України про затримання Гриба рекомендованим листом тільки 31 серпня і надійшло до консульської установи 7 вересня – через 14 днів після арешту.

Міністерство закордонних справ вимагає від російської сторони невідкладно забезпечити доступ українських консулів до затриманого Гриба, надати вичерпну інформацію щодо місця, причин та обставин його затримання, умов тримання і забезпечити його негайне повернення в Україну.

Як ми писали раніше, українця Павла Гриба у Росії підозрюють у тероризмі, Павло поїхав у Білорусь на зустріч із дівчиною, після чого його затримали і передали до Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: