Прем’єр Гройсман назвав прорив кордону Саакашвілі злочином

21584551_1853041261677814_747359623_n

Вчорашні події на кордоні з Польщею викликали бурхливу реакцію політиків та урядовців. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав прорив кордону Михайлом Саакашвілі і його прихильниками спробою дестабілізації ситуації в Україні, натомість нардеп Антон Геращенко вважає це намаганням захоплення влади.

Володимир Гройсман, прем’єр-міністр:

«Силовий прорив українського кордону – це злочин і ті, хто причетний до організації цього прориву, мають понести відповідальність.

Особливо жорсткою має бути відповідальність для тих, хто дозволяв собі принижувати і піднімав руку на тих хлопців, які захищають нашу державу і її кордони.

Але те, що відбулось в неділю в Шегинях, це не просто порушення закону. На мій погляд, це початок чергової атаки деяких наших політиків проти української державності. Я не буду говорити нічого про Міхо Саакашвілі, у нього свої цілі і свої мотиви. Я говорю про тих наших політиків-популістів, які діють за принципом чим гірше, тим краще.

Днями, виступаючи на відкритті сесії, я говорив про те, що настав той момент, коли ми можемо прийняти важливі рішення в економіці і соціальній сфері, і, спираючись на перші результати нормалізації ситуації, зробити зміни в країні незворотними. І я також говорив про те, що саме тому зараз можна очікувати активізації спроб дестабілізувати ситуацію з боку тих, хто не зацікавлений в успіху України. На жаль, так і відбувається. В світлі сьогоднішніх подій, я хочу ще раз закликати депутатів, політиків – не розкручуйте маховик руйнування і хаосу. Давайте спільними зусиллями зробимо все те, що необхідно, щоб Україна стала успішною. Сьогодні час боротись не за владу, а за державу».

Дмитро Тимчук, народний депутат:

«У ситуації з проривом Саакашвілі через кордон виникло чимало запитань.

Наприклад, один момент: як в цьому може брати участь колишній глава СБУ? Хто-хто, а він точно повинен розуміти наслідки. Причому, не для політиків, а для країни. Адже події весни 2014 року проходили на його очах.

І маленьке питання до учасників і натхненників прориву. Якщо завтра колона «мирних шахтарів» і «пенсіонерів» на чолі з депутатами від «Оппоблока» буде таким же чином «заводити» в Україну бажаного для них діяча, тільки через східний кордон – як ви будете реагувати?»

Антон Геращенко, народний депутат:

«5 прикордонників і 11 поліцейських отримали травми під час прориву групи провокаторів на чолі з Михайлом Саакашвілі, через пункт пропуску «Шегині».

Головною метою провокаторів, які незаконно проривали державний кордон України, було домогтися кровопролиття, що супроводжується сценами брутального насильства з боку співробітників правоохоронних органів

Цій меті провокаторам домогтися не вдалося.

Навпаки, всім думаючим людям стало очевидно, що заради спроби захопити владу в Україні і Саакашвілі, і Тимошенко готові піти по навіть по трупах.

Прикордонникам було дано наказ не застосовувати зброю і спецзасоби по відношенню до групи провокаторів на чолі з Михайлом Саакашвілі.

І це було виправдано, оскільки варто було правоохоронцям вистрілити в повітря, це стали б використовувати в пропаганді, порівнюючи законні дії прикордонників з охорони кордону з незаконним діями «Беркута» та інших спецпідрозділів під час Майдану.

Думаю, що в Москві вчора було піднято багато чарок горілки за недалекоглядне рішення дати Михайлу Саакашвілі українське громадянство і подати унікальний майданчик для самопіару.

Поліцією розпочато розслідування по за частиною другою статті 332 Кримінального Кодексу – «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб».

Єдино правильним рішенням для влади в Україні залишається діяти згідно із законом.

Тому вчорашня заява Генерального прокурора України Юрія Луценка має завершитися пред'явленням підозр всім тим, хто навмисно порушив державний кордон України.

У тому числі і провокаторам з числа народних депутатів України, які подали поганий приклад незаконного перетину кордону».

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: