Прикордонники: підозрюються 60 людей у незаконному перетині кордону у «Шегині»

E372FD9D-9A3C-48C7-9B32-80C5E9476622_w1023_r1_s

У Держприкордонслужбі заявляють, що протоколи про адміністративне правопорушення під час перетину кордону в пункті пропуску «Шегині» вже склали щодо шести учасників прориву, загалом підозрюють 60 людей у незаконному перетині кордону.

У Держприкордонслужбі заявляють, що протоколи про адміністративне правопорушення під час перетину кордону в пункті пропуску «Шегині» вже склали щодо шести учасників прориву, загалом підозрюють 60 людей у незаконному перетині кордону, передає Радіо Свобода.

«Слідчі визначатимуться, виходячи з допиту тих громадян, які безпосередньо були в пункті пропуску, незаконно перетнули і повертаються назад у цей пункт пропуску. Сьогодні вранці шість осіб уже оформлені, протоколи про адміністративне правопорушення і направлені до суду, зараз дев’ять осіб – ще оформляються, це, зокрема, і журналісти», – сказав голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

«Ми розглядаємо близько 60 осіб», – додав він, відповідаючи на запитання журналістів про те, скільки загалом людей незаконно перетнули кордон.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що повістки з викликом про надання свідчень щодо прориву держкордону в «Шегині» сьогодні направлять всім учасникам подій.

«Національна поліція відкрила кримінальне провадження, і ми наполягаємо, щоб кожен з учасників цієї акції з’явився в поліцію для надання відповідних свідчень. З’являться самі – добре, ні – відповідні повістки вже сьогодні буде направлено всім учасникам цих подій», – сказав міністр.

Міхеїл Саакашвілі 10 вересня потрапив на територію України, не пройшовши прикордонного контролю. Перед цим поблизу пункту пропуску «Шегині» виник стихійний мітинг, стався «прорив» кордону силовиків на пункті пропуску. За даними МВС, під час інциденту 11 бійців Нацполіції і 5 Держприкордонслужби зазнали тілесних ушкоджень. Поліція повідомила про відкриття кримінальної справи, а генпрокурор Юрій Луценко заявив, що організаторів «прориву» притягнуть до кримінальної відповідальності. За попередніми даними, зараз Саакашвілі перебуває у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: