Якщо Порошенко затримає Саакашвілі, це стане вже нашою проблемою, – грузинський експерт

854248

Грузинські експерти дають неоднозначну оцінку подіям, що вчора розгорнулися на польсько-українському кордоні, коли екс-президент Грузії разом зі своїми прихильниками фактично силоміць прорвали кордон.

«Бізнесмен пан Порошенко виявився в гіршому становищі, ніж політик Саакашвілі. Саакашвілі зміг підняти значимість своєї особистості. Міхеїл практично поставив мат владі України, через що за ним стоїть велика кількість європейських організацій», – заявив грузинський політолог Сосо Цискарішвілі.

Про значення повернення Міхеїла Саакашвілі в Україну говорить віце-президент Атлантичної ради Грузії Бату Кутелія, і вважає, що те, що сталося, вплине на розвиток демократії України.

«Вигнання політичних опонентів з політичного спектра погано закінчується для демократичних держав, і те, що Саакашвілі повернувся в Україну, є набагато більш здоровим для українських політичних процесів, і у нього буде можливість бути учасником цих процесів. Виходячи з цього, все це в цілому дуже добре для української демократії»,- заявив Бату Кутелія.

Раніше грузинський експерт, колишній радник прем'єр-міністра Грузії (тоді Бідзіна Іванішвілі) Гія Хухашвілі заявляє, що Грузія повинна молитися, щоб Міхеїл Саакашвілі не в'їхав в Україну і його не заарештували.

«Якщо Порошенко затримає Саакашвілі і передасть Грузії, весь вантаж проблеми ляже на нашу країну. Порошенко зробив нас і таких дорослих людей надув як дітей. До попадання в грузинську в'язницю наша влада і Міхеїл Саакашвілі повинні будуть пройти серйозний шлях. Ми повинні розуміти, що, посадивши третього президента країни, ми опинимося під міжнародної лупою.

Не варто забувати, що Саакашвілі є другом тієї групи конгресменів США, яка зараз дуже зміцніла. Він дітище тієї групи, їхній проект. Вони не залишать його. Чи прораховано це все нашою владою?! Проти Саакашвілі є набагато тяжчі справи, і по цих справах повинні бути такі вироки, щоб ніхто не зміг внести сумніви, щоб його посадити на міжнародний розшук. А ці (влади Грузії) виконують тільки вказівки Порошенка», – заявив Хухашвілі.

«Щиро кажучи, мене не цікавить, куди поїде і що робитиме Міхеїл Саакашвілі», – про це заявив генеральний секретар партії «Грузинська мрія – Демократична Грузія», кандидат в мери Тбілісі Каха Каладзе.

За заявою Каладзе, Саакашвілі є обвинуваченим, і відповідні відомства будуть діяти в рамках закону.

«Наскільки я знаю, він обвинувачений, і відповідні відомства будуть діяти в рамках закону. Відповідно, питання його екстрадиції залежить від законодавства », – заявив Каха Каладзе.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: