З Польщі до України без сплати податків ввезли товарів на 3,5 мільярда євро

бюджет (1)

Міністерство фінансів Польщі оприлюднило дані про обсяг імпорту товарів з Польщі в Україну за документами TAX FREE з 2013 року по 1-й квартал 2017 року.

Відповідну інформацію надано у відповідь на запит «Економічної правди», пише УП.

За вказаний період в Україні за документами TAX FREE без сплати ПДВ і митних зборів було ввезено товарів на суму понад 3,5 млрд євро.

Мінфін Польщі зареєстрував 10,9 млн бланків TAX FREE. Середня сума по одному бланку становить 323 євро.

«Ми наводимо дані, які були отримані з системи «Повернення ПДВ для туристів», - пише у відповіді представник департаменту ЗМІ Міністерства фінансів Польщі.

«Ця послуга дозволяє користувачам (туристам і продавцям) попередньо зареєструвати свої бланки TAX FREE, які супроводжують товари, що покидають межі митної території Європейського Союзу», - додали у польському мінфіні.

Представник міністерства також пояснює у відповіді сенс існування бланків TAX FREE.

Зареєстрований документ відправляється в «зал очікування» документів. В результаті час митного оформлення, пов'язаний з підтвердженням експорту товарів, зменшується до необхідного мінімуму.

Співробітник митного поста, що збирає раніше подані документи, перевіряє відповідність товарів і даних з персональним бланком TAX FREE і підтверджує експорт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: