Завтра для літніх львів’ян організовують змагання з боулінгу

bca17dc292cb3cb131367ed7c99e14d0dcb98e53

До Дня фізичної культури і спорту у різних куточках міста Львова відбуваються спортивні заходи. Відтак, для підопічних Львівського міського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян організовують змагання з боулінгу.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Наше динамічне, наповнене інноваційними рішеннями сьогодення, потребує постійного емоційного заряду та участі в суспільних процесах, аби мати відчуття участі у громаді. Відповідно, літні люди, попри поважний вік та багатий життєвий досвід, хочуть і надалі черпати для себе нові враження та знання, а ми цьому повинні сприяти. Тому маємо нагоду організувати для них цікаве дозвілля», - зазначають у Львівському територіальному центрі.

Захід відбудеться 12 вересня в ігровому клубі Papashon Lviv за адресою: м. Львів, вул. Кульпарківська, 226а, ТРЦ Victoria Gardens. Початок о 10.00 год.

Довідка

Історія боулінгу сягає своїм корінням в глибоку давнину. Прототипи куль і кегель були виявлені археологами на розкопках Давнього Єгипту і датуються 5200 роком до н.е. У гробниці були знайдені кілька невеликих кам’яних м’ячів, три шматочки мармуру і дев’ять тонких кегель. Сер Фіндерс Петрі, професор єгиптології Лондонського університету, у своїй монографії «Становлення Єгипту» (1939) припустив, що м’яч треба було кидати крізь ворота складені з шматочків мармуру. Метою були дев’ять кегель, збудовані у форму ромба. Таким чином, перший гравець в 9-ти кегельний боулінг, можливо, кинув м’яч більше 7000 років тому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: