У Львові представлять історичні реконструкції

У Львові під час Форуму видавців презентують історичні реконструкції.

Про це під час прес-конференції, 12 вересня, заявив Василь Кмет, директор Наукової бібліотеки університету ім. Івана Франка, інформує Дивись.info.

Протягом Форуму видавців, на базі Наукової бібліотеки університету ім. Івана Франка, буде діяти історичний майданчик.

«Ідея створення такого історичного майданчику виходила з того, щоби наповнити і збагатити саме поняття Форуму, допомогти читачам подолати спокусу засоціювати і синонімізувати поняття Форуму з ярмарком, адже ярмарок триває 4 дні, а Форум – постійно», — каже Василь Кмет.

За його словами, організатори майданчику зосередили увагу на тому, наскільки історія є вчителькою і чи є вона насправді суддею.

Читайте також: До Львова з’їдуться автори з 24 країн світу

«Цього року акцент ми зосередили на ідеї так званої альтернативної історії — це ті теми, які виходять із поточних інтересів сучасного суспільства. Будемо обговорювати і проблему військової історії, і популяризації історії, і питання жінки та війни, міжнаціональні і міждержавні стосунки. На нашому майданчику зійшлися інтереси різних науково-дослідницьких установ, видавничих проектів. Також це не тільки академічні історики-вчені, а й популяризатори, журналісти, усі зацікавлені», — додає Василь Кмет.

Цього року у межах історичного майданчика відбудеться близько 40 заходів, серед яких круглі столи, дискусії, розмови з авторами, презентації книжок та навіть історичні реконструкції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: