На Форумі видавців презентували повне зібрання творів Романа Іваничука

IMG_2321

Сьогодні у межах 24-го Форуму видавців презентували повне зібрання творів Романа Іваничука.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Події, зображені в трилогії «Край битого шляху» (1962), відбуваються на Закарпатті. Перша частина «На зламі ночі» охоплює час 1935-1936 рр. Друга частина трилогії «Імлистий ранок» зображає події 1939 року. «Жарінь» (1962) – заключна книга трилогії, вона розповідає про долю ровесників автора, їхні пошуки вірного шляху боротьби та складний процес сприйняття радянського ладу галицькими селянами.

«Він виконав свою програму максимум, яку поставив перед собою у житті – написати двадцять історичних романів. Насправді, їх було більше. Батько писав, що сучасність – це також історія і те, що відбулось вчора – теж історія. Тому можна вважати, що романів є не два десятки, а всі його романи – історичні», - наголосила під час презентації донька письменника Наталія Іваничук.

Також до видання увійшла повість Романа Іваничука «Зупинись, подорожній!», яка була задумана як епілог до трилогії «Край битого шляху».

«Завдяки пану Олександру ми знову можемо повертатися до Іваничука, ми можемо знову перегортати його слова, бути разом із ним. Письменник не живе окремо від своїх праць, від своїх робіт, він живе у спадщині, яку залишив нам. У працях Романа Іваничука – багацтво нашого народу,  колорит наших людей і правда, описана такою, якою є насправді», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Зазначимо, презентація відбулась у межах благодійної акції Форуму видавців для людей літнього віку «Третій вік: задоволення від читання». Цьогоріч акція відбувається вшосте і  спрямована  вона на соціалізацію представників старшого покоління, кращого залучення їх до культурного життя і, зокрема, до читання нових українських видань, а також  прихильного  ставлення до людей літнього віку, популяризацію позитивного ставлення до старості та толерантності до літніх людей у суспільстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: