Львів продовжує залазити у борги

18015897_1781960598785881_363436434_o

Депутати Львівської міської ради погодили отримання 75 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку.

Депутати Львівської міської ради погодили отримання 75 млн євро кредиту від  Європейського інвестиційного банку, передає кореспондент Дивись.info.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення, з метою реалізації проекту «Комплексне вирішення проблем поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові», інвестиційних проектів у місті Львові, отримання кредитних коштів від Європейського інвестиційного банку на заходи з рекультивації сміттєзвалища в с. В.Грибовичі Жовківського району Львівської області, будівництво сміттєпереробного комплексу та будівництво регіонального санітарного полігону для твердих побутових відходів у Львівській області пропонується визначити Львівську міську раду позичальником субкредиту Європейського інвестиційного банку, департамент фінансової політики – стороною субкредитного договору, а департамент твердих побутових відходів – головним розпорядником коштів.

Розмір кредиту – сімдесят п'ять мільйонів євро. Термін  субкредиту – 15 років, впродовж яких субкредит має бути повністю погашений з урахуванням пільгового періоду, що становить 3 роки.

«Відсоткова ставка за користування субкредитними коштами складається з двох частин: базис відсоткової ставки, що розраховується на основі шестимісячної міжбанківської ставки Єврозони (EURIBOR) та маржа – 1,5% річних. Погашення основної суми субкредиту, сплата відсотків, комісій та інших платежів за субкредитним договором здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. Сплата основної суми боргу та відсотків проводиться рівними піврічними платежами», – йдеться у пояснювальній записці.

Також депутати проголосували за ухвалу «Про затвердження угоди про наміри щодо підготовки кредитного фінансування від 21.07.2017 року, укладеної між Львівською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку». Згідно пояснювальної записки, 21 липня 2017 року між Львівською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку підписано угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування з метою реалізації інвестиційного проекту модернізації інфраструктури поводження з твердими побутовими відходами, включаючи збір відходів, переробку, утилізацію та рекультивацію полігону в с. Грибовичі в об’ємі першочергових заходів. Відповідно до Угоди, ЄБРР розглядає можливість участі в проекті шляхом надання довгострокового фінансування в сумі до 20 мільйонів євро на 13 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: