Війна на Донбасі загрожує спалахами СНІДу і гепатиту С

1F8C3749-5924-4890-B869-F5F3568BDF61_w650_r1_s

Війна на Донбасі загрожує всій Україні спалахами венеричних захворювань, СНІДу, гепатиту C.

Про це заявив співзасновник Першого добровольчого мобільного госпіталю імені Миколи Пирогова Геннадій Друзенко, пише Апостроф.

«В АТО зараз дуже велика мобільність населення, особливо військових. Вони прийшли, відслужили, вони – далеко не святі, і зрозуміло, що не всі користуються презервативами, хоча міжнародні організації і їх роздають. Як результат – привозять додому венеричні захворювання, СНІД, гепатит С. Фактично в зону ризику потрапляє будь-хто. Військовий заразився, привіз додому, а далі пішла родина», – пояснив проблему лікар.

«Проблема ще в тому, що навіть у мирні часи на тих територіях була найбільш неблагополучна ситуація з ВІЛ, СНІД і туберкульоз, а на сьогодні інфраструктура дуже багатьох лікарень просто зруйнована», – розказав він.

За словами Геннадія Друзенко, певні місця на Донбасі наближаються до екологічної катастрофи. Багато жителів живуть місяцями без води взагалі, в той час як багато лікарень практично припинили свою діяльність.

«Наприклад, в прифронтовій Трьохізбенці стоїть величезний п'ятиповерховий обласний туберкульозний диспансер. Зовсім порожній, але кудись же поділися його колишні пацієнти. Вони ж не вилікувалися!» – навів приклад лікар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: