Для Ангели Меркель Україна досі є ключовим питанням, – експертка

GERMANY-UKRAINE-DIPLOMACY
Президент України Петро Порошенко та канцлерка Німеччини Ангела Меркель / kyivpost.com

Заступниця директора Інституту світової політики Катерина Зарембо вважає, що реформи і врегулювання конфлікту в Україні досі є ключовим завданням для топових німецьких політиків. Попри те, що українська тема зникла із публічного дискурсу Німеччини.

Про це політологиня розповіла в ефірі Громадського радіо, аналізуючи ймовірні наслідки виборів до парламенту Німеччини, що відбудуться 24 вересня.

«Попри те, що Україна певним чином зникла з радарів німецьких ЗМІ, з такого публічного порядку денного, нею продовжують займатися, про Україну продовжують думати. Є цілі команди людей, які займаються українським питанням, і для них прийняття рішень ділиться на два стовпи – це реформи і врегулювання конфлікту. По цих обох напрямках є люди, які постійно, щоденно над цим працюють. Для канцлерки Ангели Меркель Україна досі є ключовим питанням», – зазначила Катерина Зарембо.

Свідченням важливості України для Німеччини експертка називає той факт, що багаторічний радник Ангели Меркель, права рука канцлерки Крістоф Хойсген взяв участь в урочистостях у посольстві України у Німеччини з нагоди Дня незалежності України.

«Це дуже високий жест, це майже як сама Меркель прийшла, така людина не могла б прийти просто так, якби на це не було певної політичної волі, якби це не був такий дійсно політичний символ», – пояснила Катерина Зарембо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: