Під час міжнародного ПЕН-конгресу львів'янам показали фрагмент п'єси політв'язня Сенцова (фото)

IMG_3928

Вчора старе трамвайне депо у Львові було повне людей - львів'яни, міжнародні гості, митці і театрали зібралися, аби провести вечір Олега Сенцова.

Вчора старе трамвайне депо у Львові було повне людей - львів'яни, міжнародні гості, митці і театрали зібралися, аби провести вечір Олега Сенцова.

Спочатку публіці показали невеличкий фільм про Сенцова, - розповідає кореспондент Дивись.info. Після цього львів'янам презентували фрагмент п'єси Сенцова «Номери».

«П’єса «Номери» була написана Олегом ще до всіх горезвісних подій і стала для нього зловісним пророцтвом. Про те, як люди стають номерами: номерами справ та статей. Для постановки вибрали перший акт п’єси, підготували український переклад, а партнери з Американського ПЕН допомогли з субтитрами англійською мовою. Зрозуміло, що, коли ми говоримо про Олега Сенцова, ми говоримо не тільки про нього, ми говоримо про цей символ порожніх стільців, образ, який вже майже чотири десятиліття позначає «Silenced, but not forgotten» – мовчазних, але незабутих», - розповідають організатори.

Режисером постановки п’єси «Номери» є керівник театру «І люди, і ляльки» Олексій Кравчук, художником – Олексій Хорошко, переклад українською мовою підготувала Надія Крат.

Конгрес ПЕН, що цими днями триває у Львові, є однією із найбільш важливих подій Міжнародного ПЕН-клубу.

83-й конгрес відбувається у Львові з 17 по 24 вересня, тема конгресу – «обстоювання» правди в часи пропаганди. Конгрес відбувається за підтримки МФ Відродження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: