Сергія Бубку підозрюють у причетності до міжнародного корупційного скандалу

4c0d149f-6b67-49d7-bc47-7b06461122bb

Главу НОК України та віце-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Сергія Бубку підозрюють у причетності до корупційного скандалу.

Главу НОК України та віце-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Сергія Бубку підозрюють у причетності до корупційного скандалу

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Le Monde.

Бубка підозрюється в причетності до корупційної угоди за участю сина екс-глави Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерації (IAAF) Ламіна Діака - Папа Массата Діака і колишнього президента Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Валентина Балахнічева.

За даними видання, в червні 2009 року Бубка перевів $45 тис. офшорній компанії New Mills Investments, бенефіціаром якої тоді був екс-скарбник IAAF Балахнічев. У матеріалі йдеться, що незадовго до переказу коштів Бубкою New Mills Investments перерахувала аналогічну суму - $45 тис. компанії Папа Массата Діака.

У січні 2016 року комітет IAAF з етики прийняв рішення про довічну дискваліфікацію Балахнічева. Спортивний арбітражний суд (CAS) в серпні 2017 року залишила це рішення в силі.

Фінансова прокуратура Франції раніше заявила про існування глобальної корупційної схеми навколо Папа Массата Діака, пов'язаної з підкупом членів Міжнародного олімпійського комітету (МОК) і IAAF. За заявою прокуратури, є ознаки того, що фінансові кошти були отримані в обмін на голоси членів IAAF і МОК, які брали участь у виборах міст, які приймуть Олімпійські ігри і інші великі змагання. Голосування щодо вибору столиці Олімпіади-2016, якою став Ріо-де-Жанейро, відбулося 2 жовтня 2009 року.

Діак раніше спростовував звинувачення в корупції, назвавши їх найбільшою брехнею в історії світового спорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: