Дві реформи у Раді: нардепи тричі відмовилися працювати без перерви

313337

Народні депутати тричі не підтримали пропозицію голови Верховної Ради Андрія Парубія працювати під час засідання 21 вересня без перерви до завершення розгляду судової та пенсійної реформ.

Відповідну пропозицію під час першого голосування підтримали 186 народних депутатів, другого - 214, третього - 215 з мінімально необхідних 226 голосів, повідомляє Укрінформ.

«Вношу пропозицію працювати сьогодні без перерв з 12:00 до 12:30 та з 14:00 до 16:00 та до завершення розгляду судової і пенсійної реформи», - сказав Парубій перед голосуванням щодо рішення.

Після того, як депутати не підтримали таку пропозицію, спікер повідомив, що до 12 години ще раз поставить на голосування такий порядок роботи на 21 вересня.

Наразі народні депутати продовжують розглядати законопроект «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів», який входить до пакету судової реформи. Розгляд цього проекту закону триває вже п'ятий пленарний день. Нардепи розглянули 2586 поправок з 4383.

Крім того, у порядку денному запланований розгляд ще двох законопроектів щодо судової реформи і двох проектів законів щодо пенсійної реформи.

Як повідомлялося, народні депутати 7 вересня розпочали розгляд законопроекту № 6232, яким передбачається внесення змін до Господарського, Цивільного процесуальних кодексів, Кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів.

Тиждень з 11 до 15 вересня був непленарним, тож 19 вересня парламентарії продовжили розгляд законопроекту у другому читанні та протягом вівторка депутати завершили розгляд поправок до Господарського процесуального кодексу (загалом 1251) та взялися за поправки до Цивільного процесуального кодексу (загалом 1335). 21 вересня депутати розпочали роботу з 1110 поправки до Цивільного процесуального кодексу і дійшли до останньої поправки у цьому кодексі - 1335.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: