Політичні дискусії в межах PEN International Congress у Львові

18485528_624146704446735_4684903048989122973_n

21го вересня в стінах Франкового університету відбулися політичні дискусії на теми Американського розрахунку, Трампа та його Китайського сорому.

21го вересня в стінах Франкового університету  відбулися політичні дискусії на теми Американського розрахунку, Трампа та його Китайського сорому.

Промовцями були Пол Остер, Лорі Сімс та Дрю  Менекер. Модератором виступила Джоан Лідом- Екерман.  Найкавіше занотували журналісти Дивись.infо.

Промовці говорили про американську стратегію щодо інших країн,свободу слова та прав громадян. Першою виступила модератор дискусії – Джоан Лідом-Екерман.  Вона розповідала про становлення американської  державності в загальних межах, про написання Конституції.  Торкнулась вона і свободи слова, свободи преси і передала слово Полу Остеру, котрий вже більш детально роз’яснював ці поняття.

Зокрема, він розповідав і розмірковував про нову адміністрацію президента, ім’я котрого, він, цитата: «навіть психологічно не можу вимовити його імені, мені важко це робити. Називатиму його просто- 45й президент». Пан Остер гостро відгукувався про президента Трампа, його політику і його висловлювання про медіа в загальному. Також, він додав, що Трамп вважає і прямо говорить про те, що преса - це ворог народу.

Пан Остер наголосив, що «преса-це альтернативна істина», але яка є спотвореною  в реальності. Далі він говорив вже про саму американську адміністрацію Трампа і апарат управління державою та назвав їх «некваліфікованими» настільки, що вони можуть і не розвалити всю державу через брак досвіду та самої кваліфікації управлінням.

Наступний мовець – пані Дрю Менекер, продовжувала розвивати тему свободи слова,  свободи прав та роботи журналістів. Вона розповідала  детально про саму організацію, напрямки її роботи, зокрема порушила питання фейкових новин та боротьбу з ними, питання культури та співпрацю з іншими країнами.

Завершував дискусію пан Лорі Сімс. Він продовжував тему про управління та про саму адміністрацію президента, торкнувся і теми свободи слова. Він наголосив, що роль свободи слова є дуже великою. Найперше, вони (американці)  є соціалізовані і в них є чистота думки. Далі, він говорив про ув’язнення людей, журналістів, яких також судять через їхні вираження і про те, що за управління Клінтон, кількість засуджених була би набагато меншою, ніж під час управління Трампа.  Він додав, що за теперішнього президента в Америці існує дуже багато різноманітних воєн та про те, що ніхто не може обмежувати свободу слова.

PEN International Congress триватиме у Львові  до 22го вересня та запрошує всіх охочих до своїх дискусій та подальшого обговорення.

Підготувала Ольга СЕХ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: