ЄС хоче заборонити авіаперельоти до Харкова, Запоріжжя та Дніпра

easa-aussen

Європейське агентство авіаційної безпеки може ввести обмеження на авіаційний рух у східній частині України.

Про це повідомляє Харківська міська рада.

«За інформацією компанії "Нью Сістемс АМ", яка управляє Міжнародним аеропортом "Харків", до Державної авіаційної служби України від Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA), надійшов проект бюлетеня, яким вводяться обмеження в авіаційний рух у східній частині України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у випадку прийняття даного документа авіасполучення між Харковом та іншими країнами буде припинене. Крім того постраждають аеропорти Дніпра та Запоріжжя.

«Наслідками прийняття такого документа може стати припинення роботи Харківського аеропорту і суміжних підприємств, а також пунктів прикордонного і митного контролю, в яких задіяно близько 1,5 тис. працівників», - йдеться у повідомленні.

В свою чергу у Кабміні відповіли, що вже проводять консультації щодо розробки офіційної позиції України з цього питання.

«Ми отримали проект інформаційного бюлетеня і беремо участь в консультації із зацікавленими відомствами для розробки офіційної позиції України з цього питання», - цитує міськрада відповідь Кабінету міністрів.

У Кабміні підкреслили, що даний проект бюлетня не є остаточною версією документа і буде доопрацьовуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: