Перед тим, як нести хабар Холодницькому, суддя Овчаренко пішла до церкви і ворожки, – Бутусов

21618040_2001351320094863_8319355690793543004_n

Суддя Наталія Овчаренко, затримана вчора під час спроби дати хабар керівнику САП Назарію Холодницькому, відзначалася великою набожністю.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

«Білі шкарпетки і ворожка обдурили Наталію Овчаренко – заарештована суддя, яка з молитвою «Во ім'я отця і сина» передавала хабар антикорупційному прокурору Холодницькому», – написав Бутусов.

Він додав, що йдеться про найбільший хабар, який в історії України пропонували прокурору, який при цьому не взяв, а організував затримання!

«Історичний день для судової системи України, Генпрокуратури та особисто для Назара Холодницька. До 21 вересня рекорд за пропозицією хабара в 25 тисяч доларів і затримання злочинця належав прокурору Головної військової прокуратури (слід зазначити, що за останні три роки шість прокурорів військової прокуратури затримували на хабарах відвідувачів своїх кабінетів, в інших підрозділах ГПУ хабара, мабуть, не пропонуються)», – написав журналіст .

За даними джерел Цензор.Нет, близьких до слідства, підозрювані – голова суду Геннадія Підберезного, заступник голови суду Наталії Овчаренко та ще кілька суддів – зробила спробу підкупу спеціального антикорупційного прокурора, щоб заблокувати розслідування про вимагання хабара, скоєне Овчаренко. Овчаренко була затримана на вимаганні 19 квітня 2017-го 30 тисяч доларів в однієї зі сторін судового процесу, який вона вела. Справу передано в антикорупційну прокуратуру.

«Підберезний вирішив рятувати свою підлеглу, адже вони діяли рука об руку в усіх справах в суді. Вони з'явилися до Холодницька і запропонували йому хабар в 300 тисяч доларів. Прокурор погодився на хабар і негайно заявив про дачу хабара в ГПУ і СБУ, щоб організувати операцію із затримання (за підслідністю справи за участю співробітників САП і НАБУ в даний час розслідують тільки ГПУ і СБУ).

За суддею Овчаренко було встановлено спостереження. Спостереження розкрило деякі дивовижні факти – наприклад, суддя Овчаренко під час одного із засідань запросила співробітницю салону краси, щоб їй робили педикюр.

Перед тим, як нести Холодницькому перший транш в 50 тисяч доларів суддя Овчаренко сильно хвилювалася. Вона ходила до церкви, оскільки дуже набожна, вважає себе глибоко віруючою людиною.

Але при цьому релігійна на вигляд Овчаренко, як з'ясувалося, регулярно радиться з наближеною до неї ворожкою. І напередодні скоєння злочину суддя, заступник голови районного суду обласного центру (!), запитала у ворожки – чи можна йти на справу, чи немає засідки? Ворожка відповіла: був віщий сон сьогодні, «бачила шкарпетки білі», це хороший знак, все в порядку! Почувши, що пророкування хороше, богобоязлива і віруюча в Бога і окультні сили суддя зібрала 50 тисяч доларів в згорток і пішла до Холодницького на зустріч разом зі своїм шефом Підберезним.

Як повідомляють наші джерела, зайшовши в кабінет, Овчаренко привіталася і сказала, передаючи пакет Холодницькому: «Ну ми ж з вами нормальні люди!» А коли Підберезний розгортав пакет, суддя Овчаренко перехрестила п'ять пачок по 10 тисяч доларів і прочитала молитву «Во ім'я отця і сина, і святого духа». Так, це реальне життя, сюжет в якому крутіше за будь-яке кіно.

У цей момент відбулося затримання. Бог іноді дійсно все бачить. А Назару Холодницькому - респект і повага. Він став першим в історії України керівником Генпрокуратури, завдяки якому хабарника затримали в його власному робочому кабінеті заступника генпрокурора. Думаю, тепер всі скептики і критики створення НАБУ і САП повинні визнати – все було не дарма, реформа працює, і перші кроки не можуть не викликати оптимізм», – написав Бутусов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: