Учасники «Ігор Нескорених» прибули до Торонто

_001_1506065560_613x458.47291666667_3_0

Представники української діаспори Канади урочисто зустріли в аеропорту Торонто членів української команди, сформованої з воїнів АТО, які змагатимуться в міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених-2017».

Про це повідомили в ЛОДА.

Всього до національної команди увійшло 30 учасників, з них 5 – представники Львівщини.

Дмитро Сидорук, Роман Панченко та Катерина Михайлова, які змагатимуться пріоритетно у стрільбі з лука, увійшли до основного складу української збірної, Дмитро Афанасьєв – у резерв. Підтримати воїнів та побратимів у Торонто вирушить і Сергій Калитюк.

Від Львівщини у міжнародних змаганнях участь братиме ветеранка бойових дій, парамедик, єдина дівчина в складі збірної України Катерина Михайлова.

За її словами, їде на Invictus Games, щоб показати свої вміння та гідно представити рідний батальйон «Айдар». Бажає надихнути інших бійців ніколи не опускати руки та вірити в свої сили: «Хочу власним прикладом показати побратимам, що якщо поставити собі мету – можна її досягти».

Також у команді за національну збірну змагатиметься старший солдат 25-ої повітряно-десантної бригади Збройних Сил України Роман Панченко, який через поранення змушений пересуватися на візку.

Десантник-контрактник, один із перших вояків, які відправилися на Донбас ще до старту антитерористичної операції. Спершу він обороняв українські кордони на Сході, а невдовзі хлопця відправили у найгарячішу точку АТО — у район Слов’янська, Краматорська і Красного Лиману.

За призи для національну збірної боротиметься і львів’янин  Дмитро Сидорук – майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з луку, чемпіон світу серед юніорів. У вересні 2014 року отримав міно-вибухове осколкове наскрізне поранення. Щодня власним прикладом доводить, що спорт — найкраща реабілітація після травм.

Дмитро Афанасьєв – офіцер Західного територіального управління Національної гвардії України, підполковник. Поранений під Маріуполем. Стрільбою займався ще в шкільному віці, з початком відбіркових етапів «Invictus Games» в Україні, повернувся у стрільбу та почав систематично тренуватись.

Сергій Калитюк – командир відділення 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Отримав поранення у червні 2014 року біля Червоного Лиману. Попри біль, воїн щодня тренується у стрільбі із лука. Сергій Калитюк – кавалер ордену «За мужність» III ступеня.

Міжнародні змагання відбудуться цьогоріч 24-30 вересня у Торонто (Канада).

Українська збірна – це 30 ветеранів АТО, які пройшли усі етапи національного відбору.

Турнір 2017 року об’єднає понад 550 поранених бійців з 17 країн, що змагатимуться у 12 адаптивних спортивних дисциплінах.

У межах підготовки військові спортсмени Львівщини тренуються на Навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України у місті Львові, спортивному стрілецькому клубі «Медін» Львівського національного медичного університету імені Д. Галицького  та спортивному комплексі бази олімпійської підготовки «Динамо» обласної організації ФСТ «Динамо» України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: