Рейд комунальними закладами Львівщини: в якому стані перебувають відпочинкові бази в Карпатах (фото)

IMG_4321

Робоча група Львівської облради провела рейд комунальними закладами області — проінспектувала стан двох туристичних баз «Полонина» і «Трембіта» Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді, які розташовані на околицях м. Сколе та смт. Славське.

Робоча група Львівської облради провела рейд комунальними закладами області — проінспектувала стан двох туристичних баз «Полонина» і «Трембіта» Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді, які розташовані на околицях м. Сколе та смт. Славське.

За словами заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка, три туристичні бази, які розташовані в околицях Сколе та Славське, не використовуються в повній мірі, передає ІА Дивись.info.

Володимир Гірняк/ ІА Дивись.info

«Ми маємо певні застереження до фінансово-госпадарської діяльності баз, чому сусідіні бази зароблять, а ми фактично фінансуємо їх з обласного бюджету. В будь-якому разі відбудуться зміни на цих базах. Утримання цього закладу коштує нам 5,5 мільйонів гривень в рік», - сказав Гірняк.

Він додав, що багато хто з керівництва облдержадміністраці та облради не знали про те, що в цього комунзакладу є на балансі три туристичні бази.

«Тепер ми це зясували і ставим перед собою на меті ефективного використання даного майна», - додав Гірняк.

Олег Домчак/ ІА Дивись.info

За словами голови комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олега Домчака, такі заклади мають в першу чергу забезпечувати якісний відпочинок та оздоровлення дітей.

«Керівники таких установ мають використовувати можливості більш раціонально та ефективно, думати як заробити для обласного бюджету та покращувати свою інфраструктуру», - підкреслив він.

завідувач турбази «Полонина» Іван Гриненко/ ІА Дивись.info

Натомість завідувач турбази «Полонина» Іван Гриненко зазначив, що з початку сезону база забезпечила дохід у понад 100 тисяч гривень.

«Щоб заробляти тут як приватний бізнес, потрібно підняти ціни і вкласти великі кошти. Наприклад, коли я починав працювати тут все руйнувалося. Тепер є 52 відпочинкові місця, проживання коштує для дітей, які приїжджають з різних куточків України, 70-80 грн за добу», - сказав Гриненко.

Любомира Мандзій/ ІА Дивись.info

За словами директора департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомири Мандзій, станом на сьогоднішній день в області необхідна стратегія розвитку комунальних закладів позашкільної освіти.

«Ефективнсть цих клаптиків природи, на яких розташовані бази відпочинку, дуже маленька. З керівниками цих закладів будуть проведені бесіди і ми отримаємо від них пояснення. Комісія облради прийме відповідні рішення, і вже на ці рішення прореагує департамент», - сказала Мандзій.

Додамо, що будиночки на території таборів у більшості випадків не задіяні, територія не приведена до належного стану, доріжки потребують ремонту.

Туристична база «Полонина»

Туристична база «Трембіта»

Фото: Микита Печеник/ ІА Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: