Винничук написав роман про Івана Вагилевича

vnn-792x509

Автор зізнається, що поет із «Руської трійці» в «Лютеції» дуже подібний до нього самого

, пише Твоє місто.

«Лютеція» – назва нового роману львівського письменника Юрія Винничука про таємничу дівчину, що живе у снах. Автор відтворив атмосферу Львова 1840-х років, а одним із головних героїв роману став письменник, поет і священик Іван Вагилевич. Презентуючи роман на Форумі видавців, Юрій Винничук зізнався, що бачив у цьому герої самого себе.
«Події його життя збігаються з моїми, особливо інтимні, особливо стосунки з жінками. В нас навіть сни були схожі», – каже письменник. У романі є містика, детектив, гумор і еротика.
У частині роману, що відбувається у менш віддалені від нас часи, Винничук описує химерні радянські реалії. Зокрема, знов згадує про фарцовщиків – перекупників дефіцитного одягу та взуття західного виробництва.
«Я сам був фарцовщиком, тільки не бігав із товаром – у мене були місця в кількох готелях, де я збував речі офіціантам. Непогано заробляли і я, і вони. А ще деколи їздив на польський кордон і продав одяг полякам. У мене була велика перевага – я знав польську. На зароблені гроші жив цілий тиждень», –  розповів Винничук.
Також автор романів про історію Львова та збірок львівських легенд анонсував створення у Львові батярського кабаре. Це його спільний проект із музикантом і співаком Антоном Мухарським, із яким Винничук уже мав спільний тур Канадою і Америкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: