У НРЦ «Оберіг» збунтувалися через рейд комісії обласної ради

IMG_4201

Працівники навчально-реабілітаційного центру «Оберіг» обурені через рейд комісії Львівської обласної ради і вважають висунуті їм звинувачення необґрунтованими. Відтак колектив надіслав відкритого листа.

Приводимо текст листа повністю.

«22 вересня 2017 р. у НРЦ «Оберіг», близько 9.30 ранку, завітала велика група журналістів на чолі з заступником голови обласної ради п. В. Гірняком, головою бюджетної комісії  п.О. Домчаком та директором  департаменту освіти і науки ЛОДА  п.Л. Мандзій.

У вступному слові п. В.Гірняк в учительській повідомив, що зараз надасть слово директору центру (хоча він уперто наш навчально-реабілітаційний центр називав інтернатом) . Проте слова директору центру «Оберіг» Л. П. Іваницькій  на початку так і не надали, а був присутній постійний монолог п.В. Гірняка. (Це можна побачити з викладеного у фейсбуці стріму про наш центр).

Тому  ми, педагоги, цього навчального закладу, хочемо спростувати звинувачення, які пролунали на нашу адресу, з уст п.  В. Гірняка  і були опубліковані он-лайн в різних Інтернет-виданнях.

  1. Стверджувалося, що у нас роздутий штат. Насправді це не так. Ми користуємося штатними нормативами не для НРЦ, а для спецшкіл ( так як для НРЦ ще не складено державою). Крім того, штатні одиниці кожного року затверджує департамент освіти і науки ЛОДА, яким ми користуємось і на сьогодні. На даний час в НРЦ «Оберіг» працює не 78 осіб, як стверджували високопосадовці , а 67: 66 працюючих і 1 працівник у відпустці по догляду за дитиною. У нас працює не 3 ,а 2 бухгалтери: головний бухгалтер і бухгалтер першої категорії. До речі, на час перебування високопосадовців у нашому центрі, головний бухгалтер якраз повернулась з казначейства 9.55 хв., що видно на відео, де вона біля вхідних дверей веде розмову з п. Л. Мандзій. А інший бухгалтер на цей день взяла одноденну відпустку без збереження заробітної плати. Цю заяву показували, але чомусь її проігнорували.
  2. Класів у нас 12 і 10 виховних груп.

Часто, особливо у молодших класах виникає проблема, що дитина вкакалась або впісялась. Тому один вчитель або вихователь біжить мити дитину, а інший по сусідству залишається чергувати на два класи. І саме цей наш робочий момент застали відвідувачі.

  1. Сніданок у нас готується по кількості дітей, як і на вечерю. Сніданок о 8 год. ранку. І станом на 9. 30 п’ятниці  – деяких дітей позабирали батьки, оскільки їм добиратися до районів по Львівській обл.
  2. І ще, нам дуже шкода, що панове журналісти просто пробіглись по коридорах нашого центу і не захотіли подивитися на наш актовий зал, де діти виступають, на сенсорну кімнату, де проходять корекційні заняття, на майстерні, де діти мають можливість вчитися шити, вишивати, займатися паперопластикою і столяркою, на кабінет соціально-побутового орієнтування, де діти вчаться вести домашнє господарство. Не заглянули до стоматологічного кабінету, де наш лікар з любов’ю особливим діткам рятує зуби. До речі, вони дуже люблять лікувати зуби в нашого лікаря.

Шкода, що панове журналісти оминули це все своєю увагою, а тільки слухали монолог п. В.  Гірняка».

Нагадаємо, 22 вересня комісія Львівської обласної ради провела рейд комунальними закладами області. Зокрема побувала у навчально-реабілітаційному центрі «Оберіг», де виявили, що зі 120 дітей у класах було лише 40.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: