Медики-волонтери, які працюють у зоні АТО, отримали пасажирський мікроавтобус

IMG_6395_resized

Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова отримав у подарунок пасажирський мікроавтобус.

Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова отримав у подарунок пасажирський мікроавтобус. Посприяли цьому нардепи Богдан і Ярослав Дубневичі, повідомили у прес-службі депутатів.

За статистикою, кожна друга медична посада на Луганщині та Донеччині є вакантною. Проблему вдається вирішувати завдяки лікарям-волонтерам, які регулярно їздять в зону АТО, аби надавати допомогу як нашим військовим, так і місцевому населенню. Ініціаторами таких «медичних десантів» стали організатори Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова. Як зазначачив президент ПДМШ Геннадій Друзенко, лікарі охоче відгукнулись на цей заклик. Одна, існувала проблема з їхнім добиранням до місця призначення. Не завжди легко було дістати залізничні квитки, та й зі станцій до медичних закладів Донбасу часто немає чим доїхати.

«Наш старенький автомобіль вже давно віджив своє на фронтових дорогах. І тому ми звернулись з конкретним проханням до народних депутатів Богдана та Ярослава Дубневичів, з якими тісно співпрацюємо уже майже рік. І ось сьогодні вони подарували нам комфортний мікроавтобус, за який ми їм щиро вдячні. Думаю, завдяки цій машині, ми зможемо врятувати життя сотням, тисячам наших військовослужбовців», – сказав президент ПДМШ Геннадій Друзенко.

Натомість його колега, віце-президент ПДМШ з питань логістики Ігор Буйвол додав: «Це ідеальний транспорт для наших «медичних десантів». Тепер ми матимемо змогу доставляти лікарів від Станиці Луганської до Попасної, практично уздовж усієї лінії фронту на Луганщині».

Водночас Ярослав Дубневич переконаний, що кожен воїн чи мирний мешканець за потреби повинен своєчасно отримати кваліфіковану допомогу фахових лікарів.

«З самого початку російської агресії на Донбасі, ми активно працюємо у багатьох напрямках щодо підтримки українських військових. Тепер додали ще один – Перший добровольчий мобільний шпиталь. Щиро радий тому, що відтепер лікарі зможуть оперативно і комфортно добиратись до місць чергувань, а значить не один наш захисник повернеться живим і здоровим з війни додому», – додав народний депутат.

Нагадаємо, що це вже 7-ий автомобіль, який цього року Богдан та Ярослав Дубневичі передали для потреб українських військових. У березні 5 позашляховиків передали благодійному фонду «Повернись живим» для 72-ої ОМБР, ще один 24-ій ОМБР безпосередньо в зоні бойових дій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: