Офіційно: присвоєння імені Степана Бандери НУ «Львівська політехніка» – це приватна ініціатива

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У Національному університеті «Львівська політехніка» спростували інформацію при присвоєння вишу імені Степана Бандери.

Про це йдеться в офіційному листі навчального закладу.

«Кафедра історії, музеєзнавства і культурної спадщини Національного університету «Львівська політехніка” спростовує інформаційні повідомлення в ЗМІ щодо ініціювання нею пропозиції надати ім'я Степана Бандери Львівській політехніці. Таку заяву схвалено на засіданні кафедри, що відбулося 6 червня 2017 року, під час якої обговорено цю приватну ініціативу, яку виявив викладач кафедри, член ВО «Свобода» В'ячеслав Гнатюк.

Під час обговорення питання учасники засідання підкреслювали особливу роль Степана Бандери в українському національно-визвольному русі, відзначали, що пам'ять про нього гідно вшановується в університеті. Йдеться про те, зокрема, що вулиця, на котрій стоїть головний корпус Львівської політехніки, названа його іменем, у вестибюлі встановлені барельєфи Степана Бандери та ще одного видатного очільника ОУН-УПА, випускника університету Романа Шухевича, під час лекційних та семінарських занять зі студентами ведеться системний націєтворчий навчально-виховний процес.

Викладачі кафедри  історії, музеєзнавства і культурної спадщини відзначали також, що у випадку актуалізації питання щодо присвоєння імені університету, слід передусім звернути увагу на відомих представників української науково-технічної еліти, тісно пов'язаних із Львівською політехнікою. Серед запропонованих кандидатур відзначені, зокрема, постаті професора і ректора університету Юліана Медведського, професора Івана Левинського, інших активних громадських діячів, членів «Просвіти», Наукового товариства імені Т.Г.Шевченка, меценатів.

На жаль, нині на тлі особливої уваги до провідника ОУН Степана Бандери, що зрозуміло і виправдано, залишаються поза увагою унікальні  здобутки всесвітньовідомих представників науково-технічної еліти Львівської політехніки. Адже саме вона долучилася до формування освітнього та наукового середовища учасників українського національно-визвольного руху», – йдеться у листі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: