Прихильник Саакашвілі Олександр Бурцев впав у кому, – Сакварелідзе

22045946_10154895298750233_1890676713615231227_n

Олександр Бурцев, зараз знаходиться в реанімації з діагнозом «кома невідомої етимології».

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив колишній заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе.

«Боєць АТО, був одним з тих, хто разом в нами знаходився 10 вересня в пункті пропуску «Шегині». Незабаром йому вручили підозру, і Галицький суд обрав найжорсткіший запобіжний захід – утримання під вартою 60 днів без права внесення застави. Наші адвокати подали апеляцію і 21 вересня колегія з трьох суддів Львівського обласного апеляційного суду почала її розгляд. Однак незабаром оголосили перерву на 4 дні, оскільки матеріали в суді першої інстанції нібито виявилися нечитабельними.

Адвокати постійно акцентували увагу суддів на те, що у Бурцева важка форма цукрового діабету і він інсулінозалежний. При цьому, в СІЗО йому не надали ні необхідних ліків, ні потрібного дієтичного харчування. Сьогодні під час засідання сам Олександр повідомляв про те, що ліків йому так і не дали. Адвокати зверталися з клопотанням про надання хоча б смужок-тестів для контролю рівня цукру, щоб оцінити критичність ситуації і можливі ризики для здоров'я. Але судді відмовили і в цьому», – написав Сакварелідзе.

Він додав, що після того, як судді близько 19:00 оголосили рішення про те, що запобіжний захід залишається колишньою – 60 діб під арештом, Бурцев знепритомнів, після чого судді під крики присутніх «Ганьба!» поспішили втекти із залу.

Те, що Олександр Бурцев у комі підтвердила і адвокат Валерія Коломієць.

«…підзахисний зараз перебуває у комі. Розказати, як це сталося?

Судове засідання, яке розпочалося з нашого прохання надати підзахисному смужки для вимірювання рівня інсуліну, скарги на те, що сьогодні йому не давали інсулін у зв’язку із чим необхідно викликати карету ШМД - закінчилося тим, що колегія суддів і прокурор (усі вони чиїсь діти, батьки, матері, брати та сестри) вирішили, що «поки він нормально себе почуває та може давати пояснення в суді, хай говорить. Як стане погано – викличемо медичну допомогу». Стало. Викликали. Кома...» – написала Валерія Коломієць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: