Якщо Львів не врегулює ситуацію з пільговиками, проїзд коштуватиме 6.80 грн, — перевізники

Якщо міська влада не вирішить питання з пільговиками, то економічно обгрунтований тариф у міських маршрутках становитиме 6 гривень 80 копійок.

 

Про це під час прес-конференції заявив голова ЛОО ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» Іван Велійка, передає ІА Дивись.info.

«Від 35 до 55% пасажирів не платять за проїзд. Це – різного роду пільговики. І як місто вирішить питання зі своїми пільговиками, таким і буде тариф на перевезення. У нас є дві пропозиції як вирішити цю проблему. Перша - всі пільговики без обмежень користуються пільгами, але тільки в комунальному транспорті, який придбаний за гроші громади. З приватними перевізниками місто укладає угоди про перелік 2-3 категорій, які перевізники  будуть возити за свій рахунок і не претендувати на відшкодування. Другий варіант – шлях по якому пішла ЛОДА – пенсіонери сплачують 50 відсотків. Має бути пільга, а не «халява», - заявив Іван Велійка.

На його думку питання щодо пільговиків у Львові треба вирішити уже на найближчій сесії ЛМР.

«Тариф все одно треба переглядати, але розмір залежатиме від того, як буде вирішене питання з пільговиками. Тариф питання другорядне, ми не ставимо питання про зміну тарифу. Першочерговим є питання пільговиків», - додав Іван Велійка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: