Ірина Геращенко приїхала до Львова розповісти про миротворців (пряма трансляція)

Irina-Gerashhenko

Сьогодні, 27 вересня, у Львові заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко проведе брифінг на тему: «Чи зможуть миротворці принести мир на Донбасі?»

Сьогодні, 27 вересня, у Львові заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко проведе брифінг на тему: «Чи зможуть миротворці принести мир на Донбасі?».

Учасники:

  • перший заступник Голови Верховної Ради України, Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко
  • заступник голови Комітету європейської інтергарції Марія Іонова

Нагадаємо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір у вересні представити на Генеральній асамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі. 5 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що згоден на розміщення миротворців ООН тільки на лінії розмежування на Донбасі для забезпечення безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. При цьому він зазначив, що це питання не може бути вирішене без прямого контакту з представниками проросійських бойовиків на Донбасі.

Після цього Росія направила керівництву ООН проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі. 7 вересня Порошенко наголосив, що миротворці ООН мають бути розміщені на всій тимчасово окупованій території, включаючи неконтрольовану ділянку кордону з Росією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: