Суддя, яка раніше відпускала беркутівців, звільнила з СІЗО Лавриновича

original

Старший прокурор ГПУ Олексій Донський різко засудив рішення Апеляційного суду Києва, що дозволяє екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу вийти на свободу із СІЗО.

Старший прокурор ГПУ Олексій Донський різко засудив рішення Апеляційного суду Києва, що дозволяє екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу вийти на свободу із СІЗО, передає Громадське радіо.

«Ми вважаємо, що ті докази, які у нас зібрані, підтверджують підозри. Тому рішення Печерського суду мало бути залишено в силі. Це з точки зору закону та доказів. Але головна суддя вже раніше відпустила беркутівця, який потім втік. Через це наш департамент вніс її до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також був відпущений ще один співробітник «Беркуту», який більше 1,5 року знаходився в розшуку. Тому від неї ми могли очікувати різних речей.

Ми не бачили рішення та пояснення, але вважаємо його просто ганебним. Як тільки побачимо мотивацію, зможемо далі коментувати. З точки зори неочікуваності з приводу головуючої, яка вже неодноразово допускала подібні речі, можна очікувати всього, що завгодно.

Ми неодноразово підкреслювали наявність ризику втечі Лавриновича. Особливо враховуючи факт, що троє підозрюваних за цією справою вже втекли. Я говорю про Богатиря та Януковича. Ризик втечі є дуже високим. Тому усю відповідальність за можливу втечу Лавриновича або перешкоджання у інший спосіб буде нести ця колегія суддів. Ми зробили все від нас залежне», – повідомив телефоном Старший прокурор ГПУ Олексій Донський.

Апеляційний суд Києва прийняв скаргу адвоката екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича і відмінив рішення Печерського суду про запобіжні заходи у вигляді арешту на два місяці.

5 вересня екс-міністра юстиції заарештували на 60 днів без будь-якої альтернативи. Колишній міністр юстиції України Олександр Лавринович з 1 вересня є підозрюваним у кримінальному провадженні «про конституційний переворот в Україні у 2010 році». ГПУ підозрює екс-президента Віктора Януковича, екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича та його заступника у справі Конституційного перевороту 2010 року, який привів до захоплення державної влади шляхом розширення у неконституційний спосіб повноважень Президента України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: