На Одещині сім'я 14 років тримала в рабстві чоловіка та пенсіонерку

rb

У Балтському районі Одеської області викрили родину, яка 14 років тримала в рабстві місцевого жителя та його матір-пенсіонерку, а пізніше - ще його сестру.

Про це пише повідомляє Еспресо з посиланням на прес-службу Нацполіції.

Місцевий мешканець повідомив поліції, що з 2003 року місцева родина представників однієї з нацменшин силоміць змушувала його, а також його матір-пенсіонерку працювати у домогосподарстві. «Господарі» систематично били працівників і забрали в них громадянські паспорти та банківську картку, на яку мати – єдина годувальниця у сім'ї - отримувала пенсію за віком.

Залякані чоловік і жінка впродовж 14 років лише двічі звернулися по медичну допомогу, проте жодного разу не писали заяв до правоохоронців. За даними місцевого видання «Думская», звернутися до поліції постраждалим допомогли місцеві активісти. Одеський «7 канал» уточнює, що людей утримувала в рабстві родина ромів на прізвище Долока. Постраждалі - Іван і Тамара Чернеги.

Слідчі встановили, що нещодавно літня жінка саме під час примусових робіт впала від інсульту. Зловмисники привезли її додому та, щоб не було простою в роботі, силоміць забрали її доньку.

Під час проведення обшуків за місцем проживання зловмисників поліція вилучила речові докази, що свідчать про незаконні дії з позбавлення волі людей. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини з корисливих мотивів щодо двох або більше осіб за попередньою змовою групою осіб із заподіянням фізичних страждань упродовж тривалого часу).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: